Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbulspor Kulübü Tesisleri’ne ziyarette bulunarak önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye destek: Sayın Bahçeli Anayasa hükmünü icra etmiştir Erdoğan'dan Bahçeli'ye destek: Sayın Bahçeli Anayasa hükmünü icra etmiştir

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bugün İstanbulspor tesislerini, değerli başkanımızla birlikte gezeceğiz. Yarın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum. Bizim gençlerle ilgili önemli düşüncelerimiz, planlarımız var. Akademi ziyareti de bununla ilgili. Ecmel başkanımız da burada çok güzel bir yapılanma gerçekleştirmiş. Büyükçekmece'de, şehrin önemli bir konumunda gerek A Takım için gerek akademi için önemli bir yatırım yapacaklarını söylediler. Önümüzdeki yıl sonuna kadar bu tesisleri daha da artıracaklar. Bütün Süper Lig kulüplerini tek tek ziyaret ediyoruz. Amacımız, Türkiye'de kulüplerin geleceğinin kendi öz kaynaklarından olması. Genç yeteneklerimizi doğru eğitmemiz lazım"  dedi.

"Yabancı kuralında yeni bir şey açıklamadık"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son zamanlarda dönen yabancı kuralı ile ilgili olarak "Yabancı kuralında yeni bir şey açıklamadık. Olan durumu aynen devam ettirdik ve hiçbir şeyi değiştirmedik. Bu sene Dünya Kupası'nda ve 6 Şubat'ta yaşanan depremden dolayı liglere ara verdik. Bazı takımlarımız ligden çekildi. Şu anda bizim 5 yıllık bir çalışmamız var, ‘O çalışmayı 1 sene daha erteleyelim, bu yılın sonuna kadar bütün detayları çalışalım ve bu şekilde devam edelim’ dediler. Biz de uygun gördük. Kulüpler Birliği'nde son yaptığımız çalışmada bu açıklamayı uygun gördük. Geçen sene haziran ayının sonuna yaklaşıldığında harcama limiti, yabancı konusu ve yayın ihalesinde bir şey yapılmamıştı. Eksikler vardı. Biz şimdiden bu kararı alıp takımların önünü görmesini istedik" diye konuşarak durumu ifade etti.