Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı'nın son toplantısında Beşiktaş Başkanının lig şampiyonunun belirlenmesi için play-of sistemini önerdiği iddiası gündeme bomba gibi düşerken, konuya ilişkin açıklama Beşiktaş'tan geldi.

Takımın resmi sitesinden yapılan açıklamada habere konu olan iddiaların gerçeği yansıtmadığı, hayal mahsulü olan iddialara kimsenin inanmaması rica edildi.

Beşiktaş Spor Kulubünün açıklamalarının ardından Fanatik'e açıklamalarda bulunan TFF Başkanı, yapılan açıklamalara rağmen iddiaların hala gündemde olduğunu, play-of iddiaların gündemlerinde yer almadığını belirtti.

TFF Başkanı Büyükekşi'nin Fanatik'e yaptığı açıklama:

 "Yaptığımız resmi açıklamalara rağmen maalesef her gün ligin gidişatı ve benzeri konularda çeşitli iddialar gündeme geliyor. Daha önce resmi duyurularını ve planlamalarını yaptığımız süreçler dışında herhangi yeni bir şey gündemimizde yok. Play Off iddiası ve benzeri şeyler nereden çıkıyor anlamış değilim. Ne bu yönde bir talep gelmiş durumda ne de böyle bir şey gündemimizde.Ligleri planladığımız şekilde oynatıp, takvimimize sadık kalarak sezonu bitirmek en büyük gayemiz. Bilindiği üzere İstanbul’da 10 Haziran 2023’te Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacağız.''

Hangi Takımlar Ligden Çekildi?

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ'da hayat durma noktasına geldi. 

Yaşanan elem felaketin ardından Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'den toplam 9 takım çekildi. 

Deprem felaketinin açtığı yaraların sarılabilmesi için ligden çekilen takımlar ise şu şekilde; Hatayspor, Gaziantep FK, Spor Toto 2. Lig'den Adanaspor, Yeni Malatyaspor, TFF 2. Lig'den Adıyamanspor, Diyarbekirspor, TFF 3. Lig'den ise Malatya Arguvanspor, Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor.