İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendi seçim bölgesi olan İstanbul Kağıthane'de AK Parti'nin mahalle buluşmasına katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Süleyman Soylu, "İmamoğlu, Belediye Başkanlığı döneminde provokasyondan başka ne yaptı? Şimdi bir de gitti Dadaşlarla uğraşıyor" dedi.

İsmarlanan İçkiyi İçti, Dehşeti Yaşadı: Müdürden Garsona İstismar İsmarlanan İçkiyi İçti, Dehşeti Yaşadı: Müdürden Garsona İstismar

"Provokasyondan, sağa sola hakaret etmekten ve LGBT'cilik yapmaktan başka ne yaptı?"

İstanbul Kağıthane'nin Talatpaşa Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Süleyman Soylu, "Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da Belediye Başkanlığı döneminde ne yaptı? Provokasyondan, sağa sola hakaret etmekten ve LGBT'cilik yapmaktan başka ne yaptı? Bir de gitti dadaşlarla uğraşıyor" diye konuştu. 

Sözlerine devam eden Süleyman Soylu "Altılı masa bir ülkenin büyükelçisine, 'Biz bu konuları konuştuk ama bunları nasıl yapmanız lazım?' dedi. Adam ajanlık yapıyor. Bir ülkenin büyükelçisine gidiyor. Sonra o ülkenin içişleri bakanı Türkiye'ye geldi. O içişleri bakanına dedim ki, bakın sizin büyükelçiniz bir halt işliyor. Türkiye'nin iç siyasetine karışıyor. Bunlar eskidendi, biz buna müsaade etmeyiz. Biz bunu bütün Türkiye ile bütün dünyayla paylaşırız. Ya yaptığınızdan geri adım atın, ya Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür dileyin, yada ne yaptığını bilmeyen bu adama haddini bildirin. Hiç birisi çıkıp da görüşmedi diyemiyor. Diyorlar ki Süleyman Soylu bu kasetleri nasıl dinledi? Ben içişleri Bakanıyım. Ben ülkemin ajanlık faaliyetleri ile ilgili yapılan bütün işlerin takipçisi olmakla sorumluyum. Ülkemin huzuru için, milli güvenliği için. Dışarıyı Türkiye'yi karıştırma dönemi Tayyip Erdoğan zamanında bitti" dedi.