İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Suriye'de bu kadar çocuk öldürüldü. Angelina Jolie'yi oraya gönderiyorlar, bir fotoğraf çektiriyorlar kampta, 'Biz yardım ettik' diyorlar. Oraya da en çok yardım eden bir tek millet var, o da bu büyük millet" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli'nde Açık Basketbol Sahası'nda düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu belirten Soylu, "Bu coğrafyada bulunduğumuz dilim içerisinde de bulunmadığımız zaman dilimi içerisinde de bu yetenekli insanlar topluluğunun, bu değerlerine sahip insanlar topluluğunun hem millet olmasını, hem de devlet olmasını istemediler. Devletimize saldırdılar ve yıktılar. Ama yeniden bu yetenekli insanlar, iddiası olan insanlar yani bizim geçmişlerimiz, hepinizin geçmişleri yeniden kendi devletlerini kurdular" diye konuştu.


"PKK'yı ülkemizi bölmek ve parçalamak için icat etti Amerika"
"FETÖ'yü biz icat etmedik. PKK terör örgütünü de biz icat etmedik. DEAŞ'ı da biz icat etmedik. DEAŞ'ı Amerika, Afganistan'da El Kaide'yi üreterek Rusya'ya karşı icat etti. Sonra getirdi bizim coğrafyamıza bela etti" diyen Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"PKK'yı ülkemizi bölmek ve parçalamak için icat etti Amerika. Neden biliyor musunuz? Sorunları kendi ülkelerinde olmasın. Sorunlar Doğu'da olsun. Peki Doğu'da ne var? Daha çok Müslümanlık var, daha çok kendi değerlerine bağlı insanlar var. Oyunu başından itibaren böyle kuruyorlar. Kendilerinde demokrasi var. Ama nasıl demokrasi var. Başkanlarının oy sayımında istediklerini istedikleri öne geçirebilecek haksızlıkları yaptıkları zaman kimsenin eleştirmediği bir demokrasi var. Macaristan'da geçen gün seçim oldu. Başbakan seçildi. Avrupa Parlamentosu dün karar verdi. Hem de kıran kırana bir seçim oldu. Niçin biliyor musunuz? Amerika'nın desteklediği aday kazanmadı diye Avrupa'ya, Amerika talimat verdi. Dedi ki; 'orayı otokrat bir demokrasi olarak tanımlayacaksınız'. Yani demokrasiye uygun olmayan bir yönetim olarak tanımlayacaksın. Oysa kıran kırana bir seçim oldu orada. Orada da bir altın masa kuruldu Macaristan'da ben yakından izledim." 

"Angelina Jolie'yi Suriye'ye gönderiyorlar, bir fotoğraf çektiriyorlar; vicdanlarını temizliyorlar"
Bakan Soylu, Suriye'de birçok insanın hayatını kaybettiğini anlatarak, "Bu kadar çocuk öldürüldü. Angelina Jolie'yi oraya gönderiyorlar, bir fotoğraf çektiriyorlar kampta, ondan sonra kendi vicdanlarını temizliyorlar. 'Biz yardım ettik' diyorlar. Oraya da yardım eden, en çok yardım eden bir tek millet var o da bu büyük millet. İnanın ki orada küçük çocuklar var. Sadece 4 milyon insan İdlib'de yaşıyor. Bizim yaptığımız briket evler olmasa çadırlarda yaşayacaklar kış, yaz. Şu ana kadar 75 bin briket evi tamamladık. Cumhurbaşkanımızın talimatıydı. Yine bu millet yaptı. Başka kimse değil. Peki orada olan olmazsa ne yapacaklar? Türkiye'ye gelecekler değil mi? Biz hem sınırlarımızı zorlamasınlar hem de orada daha insani yaşasınlar diye esas itibariyle onları orada tutmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Oyunlarını iyi kurmuşlar; bu coğrafya huzursuz olsun istiyorlar"
Suriye'ye Türk insanının ve sivil toplum örgütlerinin, AFAD'ın, Kızılay'ın ve insani yardım derneklerinin yardım ettiğini vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"'Radikalleşmeden dünyayı uzaklaştırmak lazım' diyorlar. Bunu söyleyen kim? İngiltere, Fransa, Almanya, Avrupa, Amerika... Peki bu çocuklar orada eğer okumazlarsa, bu çocuklar eğer orada bu savaşın bütün zorluklarını yaşarlarsa dünyaya kızmazlar mı? Radikalleşmezler mi? Onlar başka türlü kullanılma eylemine girmezler mi? Peki niçin müsaade ediyorlar böyle olmasına? Sadece bir tek şey için. Müslümanlığı kötü göstermek için. Bu kadar açık ve net. Oyunlarını iyi kurmuşlar. Bu coğrafya huzursuz olsun istiyorlar. Türkiye için ne istiyorlar? Türkiye de aynen Irak gibi, aynen Suriye gibi, aynen Yemen gibi, aynen Libya gibi, aynen Balkanlar'daki istikrarsızlıklar gibi... Bakın Bulgaristan'da 2 Ekim'de seçim var. Son 2 yılda 4. seçim. 6 parti koalisyon oldu, 7 ay yürütemediler."  

"Savaşları, yoksullukları, katliamları da çözebilecek tek bir ülke var; o da Türkiye'dir"
Dünyadaki gıda krizini Türkiye'nin çözdüğünü söyleyen Soylu, "Bugün gıda krizini Türkiye nasıl çözmüşse bilmenizi istiyorum; etrafımızdaki coğrafyadaki karmaşıklıkları, savaşları, yoksullukları, katliamları da çözebilecek tek bir ülke var; o da Türkiye'dir. Dönem dönem bazı süreçlerle karşılaşabiliriz. Hangi biriniz 2,5 yıl maskeyle gezebileceğinizi düşünüyordunuz? Bizim tarihe, geçmişe ve geleceğe karşı sorumluluklarımız var. Terör koridoru kuracaklardı. Bugün Pençe-Kilit operasyonunun yapıldığı Hakurk'tan Zap'a kadar oradan Afrin'e kadar terör koridoru kuracaklardı. Bunu kim kuracaktı? Bunu Amerika kuracaktı. Son 3 yılda Amerika, 2 milyar dolar terör örgütüne bizzat kendi senatosundan yardım etti. Bırak senatoyu Türkiye'de bir kurum terör örgütlerine yardım etsin de Amerika, Avrupa bizi çarmıha geriyor mu, germiyor mu? Nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığımızı anlatmak istiyoruz. PKK'ya ve PYD'ye Amerika, tam tamına son 3 yılda 2 milyar dolar resmi yardım yapmış. Orada terör koridoru kuracaksın, orada teröristi öldürüyorsun, taziyeye giden kim? Amerikalı komutan. Sonra Amerikan Büyükelçiliği, burada bizim şehitlerimiz için de söz olsun, diye taziye mesajı yayımlıyor. Neyle karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz" diye konuştu. 

"15 Temmuz'u biz mi yaptık? 15 Temmuz'u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var"
Bakan Soylu, "Şunu söylüyoruz; Cumhuriyet'in birinci asrına gidiyoruz, biz ve siz her şeyi gördünüz. Darbe gördünüz, yüzde 8 binlik gecelik faizler gördünüz, emekli maaşlarını almak için Ziraat Bankası önünde sabaha kadar beklenen kuyrukları bu ülke yaşadı. Amerika'dan ve Avrupa'dan bize parmak sallamalar gördük. Bu ülkede farklı siyasi görüşlere sahip olabilirsiniz ama gazetelerin, televizyonların; siyasi parti liderlerine, başka ülkelerin başbakanlarına yaptığı muameleleri, hakaretleri, hükümetleri düşürmek için bütün oyunları ve senaryoları hep beraber gördük. Hanımlarına, eşlerine, ailesine saldırdığını gördük. Bunun arkasında kim var? 15 Temmuz'u biz mi yaptık? 15 Temmuz'u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var. Bunu defalarca söyledim. Eğer olmasa adamı orada saklamaz, bize iade eder. Neyle karşı karşıya kaldığımızı anlatmak için söylüyorum" dedi.