Olay Mersin’in Mezitli ilçesinde yaşandı. İçel Anadolu Lisesi öğretmenler odasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gezi parkı eylemlerine katılan kadınlara sürtük demesi konusu açıldı. Bu esnada branşı Din kültürü olan bir kadın öğretmen tartışmada kendisine sataşıldığını ileri sürerek Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube müdürü olan Eşi M.S yi arayarak kendisine hakarette bulunulduğunu ileri sürdü. 

Şube müdürü okulu bastı. 

Şube müdürü M.S okule gelerek eşine hakeret ettiği ileri sürülen öğretmeni bulup yumruk atmak suretiyle şiddet uyguladı. Müdür M.S. “Bu adam burdan gidecek O.Ç.” şeklinde küfürler savururken yaşanan olay öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde gerçekleşti. Bazı öğretmenler görüntü kaydı aldı. 

Konuyu meclise taşıyan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan 8 Haziranda Milli Bakanı tarafından cevaplanmak üzere soru önergesi verdi. 

Önergede ;Mersin Mezitli İçel Anadolu Lisesinin öğretmenler odasında yaşanan tartışmanın nedeni Tayyip Erdoğan’ın gezi parkı eylemlerine katılan kadınlar için sürtük kelimesini kullanmış olmasıdır. Bu tartışma neticesinde Din kültürü öğretmeninin eşi İlçe şube Müdürü Mustafa Seğmenoğlu okula gelerek bir öğretmenimize fiziksel şiddet uygulamıştır. Öğretmen ve öğrencilerin gözleri önünde cereyan eden bu durum  kabul edilemez. Şube müdürü kendi yetkisini bu şekilde kullanamaz. “İfadelerini kullandı. 

Milli Eğitimden açıklama geldi. 

Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu Şube Müdürü ile ilgili 6 ay sonra verilen önergeye yanıt olarak müdür ile ilgili işlem yapıldığını ,bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildiğini ve akabinde de öğretmen olarak bir okula atandığını duyurdu.