NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 16 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için yarın Ankra'ya geliyor.

Stoltenberg başkanlığında, bugün NATO Savunma Bakanları Toplantısı yapıldı. Toplantı bitiminde Stoltenberg yarın Ankara'ya gideceğini ve Recep Tayyip Erdoğan ile toplantı yapacağını söyledi. Stoltenberg: “NATO müttefikleri, ortakları ve NATO, desteklerini artırmıştır” dedi.

Stoltenberg, NATO'ya ait barınma ile ilgili konteyner, çadır vs gibi unsurların da yarın sevk edilmeye başlayacağını bildirdi.

Stoltenberg :“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Bey ile görüşmek ve dayanışmamı, taziyelerimi ifade etmek üzere yarın Türkiye’de olacağım” diyere NATO müttefiklerinin yardımlarını Recep Tayyip Erdoğan ile değerlendireceğini bildirdi. 

Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nı saygı duruşu ile açtı ve  “Türkiye’ye destekleri için müttefiklerimize teşekkür ediyorum. Bugün, Savunma Bakanları Toplantısı’nı da tüm müttefiklere daha fazla destek ve stratejik yardımları artırma çağrısı yaparak bitirdim” diye toplantıda konuştu.