2020- 2021 Süper Lig'inde son 2 haftaya gelindi. Şampiyonluk yolunda üç İstanbul takımının iddiası devam ediyor. 

İlk sırada 81 puanla Sergen Yalçın'ın yönettiği Beşiktaş yer alıyor. İkinci sırada yeni teknik direktör değişikliğinin yaşandığı Fenerbahçe takımı yer alıyor. Sarı lacivertlilerde Erol Bulut'un görevden alınması sonrasında yerine Emre Belözoğlu getirilmişti.

Üçüncü sırada ise Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray yer alıyor. Galatasaray'da ise geçtiğimiz günlerde yapılacak başkanlık seçimi koronavirüs tedbirleri gereği ertelenmişti ve Mustafa Cengiz  tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.

İlk üç sıraya baktığımızda sezon başından bu yana yönetim olarak en istikrarlı takım siyah beyazlılar gözüküyor. Ancak dün Galatasaray derbisinde 3-1 yenildikleri için şampiyonluk yolunda diğer 2 rakibinin de şansı artmış oldu. Hangi takım nasıl şampiyon olur? Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray...

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Beşiktaş, kalan 2 maçından en az 4 puan kazanması halinde, rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaksızın şampiyon olacak.

Gelecek hafta Fatih Karagümrük ile oynayacağı maçı kazanır, Fenerbahçe ve Galatasaray puan kaybı yaşarsa bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. 

Beşiktaş'ın kalan maçları: Karagümrük ve Göztepe. Bu iki takımda düşme hattında yer almıyor.

Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?

Fenerbahçe, Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 2'ye indirmiş durumda. Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş'ın kalan iki haftada dört puan alamamasını umut edecek.

Puan eşitliği durumunda ikili averajda Beşiktaş'ın gerisinde olduğu için dezavantajlı oluyor. Bu yüzden puan olarak önde olması gerekiyor.

Fenerbahçe'nin kalan iki maçını kazanması şart. Beşiktaş'ın bir maçta mağlubiyetini ya da son iki maçında da beraberlik almasını beklemek zorunda. 

Fenerbahçe'nin kalan maçları: Sivasspor ve Kayserispor. Kayserispor 17. sırada yer alıyor, düşme hattında olduğu için önemli bir maç olacak.

Galatasaray nasıl şampiyon olur?

3'üncü sırada yer alan Galatasaray şampiyonluk için kalan haftalarda hem Beşiktaş'ın hem de Fenerbahçe'nin puan kaybını beklemesi gerekiyor.

Galatasaray'ın da son 2 maçını kazanması şart. Beşiktaş'la Vodafone Park'ta oynadığı ilk maçı 2-0 kaybeden Galatasaray, dün oynanan maçı 3-1 kazandı ve ikili averaj kuralında durumu eşitledi. Bu nedenle iki takım arasındaki üstünlüğü genel averaj belirleyecek. 

Galatasaray'ın kalan maçları: Denizlispor ve Yeni Malatyaspor. Denizlispor bu sene ligde düşecek ilk takım, Yeni Malatyaspor ise 44 puanla 13'üncü sırada.