Süper Lig'in 41. haftasında Denizlispor'u 4-1 yenen Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kaybetmesiyle haftanın kazanan takımı olan Galatasaray, sezonun son maçını Yeni Malatyaspor'a karşı yapacak.

 Lider Beşiktaş'ın averajla gerisinde olan 81 puanlı Galatasaray'ın kupayı kazanabilmesi için kazanması şart. Sarı kırmızılılar, evinde 3 puanı kazanıp gözünü Göztepe-Beşiktaş maçına çevirmeyi amaçlıyor.

Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçı ne zaman, saat kaçta?

Türk Telekom Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçı 15 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da başlayacak. Maç beIN Sports 3' kanalından canlı yayınlanacak.

Şampiyonluk ihtimalleri

Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Helenex Yeni Malatyaspor’a puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Beşiktaş’ın Göztepe’yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray’ın Yeni Malatyaspor’u 4’den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray’ın yenilmesi ve Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray’ın berabere kalması ve Beşiktaş’ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.

Galatasaray’ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş’ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.