Dün yapılan kabine toplantısı sonrasında gazateceilere açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Bilgin, taşeron işçilerle ilgili gelen sorunun ardından, kamuya kadrolu geçişlerin olmasıyla alakalı zamanın henüz netleşmediğini ancak çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

Sözleşmeli personele kadro açıklanması her an gelebilir!


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığın üzerinde çalıştığı konulara ilişkin "Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var" ifadelerini kullandı. Çalışmaların son biçiminin Cumhurbaşanı Erdoğan'a sunulup sunulmaması hakkında ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu" dedi.  Aynı zamanda çalışmaların sürdürülmesinde kamu sendikalarının taleplerinin de göz önünde bulundurulduğu "Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz." ifadeleriyle önemle belirtti. 

EYT'de son durum nedir?

EYT ile ilgili gelen soru üzerine Bilgin, çalışmaların son aşamaya geldiğini "Tamamladık diyebilirim." sözleriyle ifade etti. Aralık ayında yapılacak olan bir basın toplantısı vesilesiyle EYT konusu etraflıca kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Çalışmaların teknik olarak bittiğini vurgulayan Bilgin, çalışmanın Cumhurbaşkana sunulmasının ardından Meclis'e intikal ettireceklerine değindi.