Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren ve polisin yaptığı çalışmalarda yakalanan Afgan uyruklu 178 düzensiz göçmen, sınır dışı edilerek İstanbul Havalimanı'ndan uçakla ülkelerine gönderildi. 

İçişleri Bakanlığı da konu ile ilgili yaptığı açıklamada 18 bin 256 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ülkesine geri gönderildiğini duyurdu.


Kaçak Afganların gönderilmesinin ardından Orman işçisi Afgan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan bir video yayınladı.  

Orman işçisi Afgan, şunları söyledi: “Bazıları diyor ki ‘Afganlar gitsin de orman işini biz yapalım’ orman aslanların yeridir, çakalların yeri değil. Sen ancak baba parasını haşlarsın. Süleyman Soylu’ya sesleniyorum, bizi gönderiyorsun ya, hani biz gittikten sonra sizin ormanı kim yapacak acaba?”

SOYLU: AFGAN ÇOBANLARI ALALIM
11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptıklarını ifade eden Bakan Soylu ise, "Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu? Var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok. Tam 506 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü" açıklamasında bulunmuştu.