İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada polislerin “siyasi baskı” ve “mobingle” karşılaştığını söyledi. Polislerin baskı sonucunda istifa ettiğini ve intihar vakalarının arttığını belirten Akşener, “Peki, bu vahim durum karşısında, Bay Kriz ve ‘usta’ İçişleri Bakanı ne yapıyor? Hiçbir şey…” dedi. Kısa süre sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Akşener'a yanıt geldi: "Seni en iyi biz biliriz."

SOYLU’DAN AKŞENER’E: ZAFİYET HANIM

Akşener’in bu sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Akşener’i hedef alarak açıklama yayınladı. Akşener’e hitaben “Zafiyet Hanım” ifadesini kaydeden Soylu, “Seni en iyi biz biliriz. Seni en iyi bildiğimizi de en iyi sen bilirsin. Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken kahraman polisimiz ağzına hiç yakışmıyor...” dedi.

Emniyet teşkilatının “istismar kampanyasına” Akşener’in de katıldığını iddia eden Soylu’nun açıklamaları şu şekilde oldu:

"Türkiye'nin bugünkü huzur ortamında sadakat ve fedakarlıklarıyla katkısı büyük olan Emniyet Teşkilatımızı istismar kampanyasına, 15 Temmuz öncesi gibi kendisini "müstakbel başbakan" atayan Zafiyet Hanım da KATILMIŞ! Polisimize; Cumhurbaşkanı aday adayı ve avanesi ile uyuşturucu taciri karalamasına, küçük ortağınız HDP tarafından "beyaz toros" suçlamasına ve FETÖ'cülerin alçak iftiralarına, meczupların saldırılarına ses çıkaramayan Zafiyet Hanım; anlıyorum ki, Gaziantep'teki kaptagonculardan kurtulamamış!

Şehit ailesine küfreden müptezeli koruyan, çok kıymetli(!) devlet büyüğü; Çok kıymetli kendi kendini atayan "müstakbel başbakan", O kadar zayıf oynuyorsun ki; daha önce söyledim; Seni en iyi biz biliriz Seni en iyi bildiğimizi de en iyi sen bilirsin. Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken Kahraman Polisimiz ağzına hiç yakışmıyor... Son üç yıldır TÜİK araştırmasında Kamu Hizmetlerinde Vatandaş Memnuniyetinde 1. sıra Asayiş Hizmetleri. Tüm araştırmalarda terör, ülkemiz sorunları arasında artık en alt sıralarda. Türkiye'nin en güvenilir kurumları arasında Polis en ön sıralarda. Yapmak istediğin şey, bir FETÖ senaryosu: Türkiye'nin en güvenilir noktasına saldırmak. Başaramayacaksın Zafiyet Hanım."