Bayram Öncesi Ailelere 1900 TL Yardım

Meclisten geçen sosyal yardım paketi kapsamında, başvuru yapan ailelere Ramazan Bayramı öncesinde 1900 TL yardım ödemesi yapılacak. Yardım almak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurabilecekler ve ödemeler, T.C. kimlik kartı ile PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

1900 Lira Hesaplara Yatırılacak

Aile Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Paketi kapsamında 1900 TL'lik aile yardımını sunuyor. Nisan ayında gerçekleşecek aile destek ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara aktarılacak, yani bu hafta içinde ödeme yapılması planlanıyor. Aile yardımı almak isteyenler için belirlenen başvuru şartları ise şu şekilde: Hane içinde kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden daha az olmalıdır. Aile yardımı ve çocuk desteği bileşeni bir araya geldiğinde, ödeme miktarı 1900 TL'ye ulaşıyor.

Türkiye'de hızla yayılıyor: Bu aylara dikkat! Türkiye'de hızla yayılıyor: Bu aylara dikkat!

Yardım Ödemeleri Erkene Çekildi: PTT Üzerinden Ödemeler Bu Hafta

Türkiye Aile Destek Paketi kapsamında sunulan aile yardımı ödemeleri, normalde 15 Nisan'da başlamaktaydı. Ancak, Ramazan Bayramı sebebiyle, yardım parası ödemeleri öne çekildi. Aile yardımı ödemeleri bu hafta içinde PTT üzerinden yapılacak. Aile Bakanlığı, bu sefer ödemeleri T.C. kimlik numarasına göre değil, tüm vatandaşlar için tek seferde gerçekleştirecek. Başvuru yapanlar, T.C. kimlik kartlarıyla birlikte PTT şubelerine giderek ödemelerini alabilirler. Başvuru sırasında IBAN numarası verilmişse, belirtilen banka hesabından da ödeme alınabilecek. Türkiye aile destek yardımı hane başına yapıldığı için, haneden sadece bir kişinin başvurması yeterli olacak.