İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında yıkılan binalarla ilgili Gaziantep ve Malatya cumhuriyet başsavcılıkları tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında, İstanbul'da 6 müteahhidi gözaltına aldı. Emniyet birimleri tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından, müteahhitler adliyeye sevk edildi. 

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında yıkılan binalarla ilgili yapılan soruşturma kapsamında, İstanbul'da gözaltına alınan 6 müteahhit arasında Doğansoy Apartmanı'nın müteahhidi V.R.Ö, Şadoğlu Apartmanı'nın müteahhidi N.H, Serap Apartmanı'nın müteahhidi R.Ö, Zorlu Apartmanı'nın müteahhidi N.G, Bahçelioğlu Apartmanı'nın müteahhidi A.K. ve Mazıcı Apartmanı'nın müteahhidi M.D yer aldı. Müteahhitler Adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan 6 müteahhit, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında İstanbul'da adli birimlerce sorgulandı. İşlemlerin ardından müteahhitlerden V.R.Ö, N.H. ve R.Ö tutuklandı. Diğer üç müteahhit olan N.G, A.K. ve M.D ise yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla emniyet birimlerine imza vermeyi içeren adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.