Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi yapılan anketlerin sonuçlarına göre, farklı araştırma firmaları arasında büyük farklılıklar görülüyor. Bu durum, anketlerin güvenilirliği konusunda da soru işaretlerine neden oluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN Türk'teki bir programda yaptıkları son anketlerin sonuçlarını açıkladı. Şen'e göre, AK Parti'nin son 3 anketinde oy oranı 40-41 arasında çıktı. Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 51 olarak öngörüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 53 civarında görünüyor.

MAK'TA SONUÇLAR FARKLI

Diğer bir anket firması olan MAK Danışmanlık'ın başkanı Mehmet Ali Kulat ise Habertürk canlı yayınında yaptıkları son anketin sonuçlarını paylaştı. Buna göre, MAK'ın son anketinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 puan önünde olduğu iddia edildi. MAK'ın anketinde kararsız seçmenlerin yüzde 8 civarında olduğu belirtildi ve bu seçmenlerin tamamına yakınının HDP'li olduğu ifade edildi.

ANKETLERİN GÜVENİLİRLİĞİ

Hal böyle olunca tüm anketlerin güvenilirliği ise sorgulanmaya başlandı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar anketlerin hiçbirinin tarafsız olmadığını iddia ederek, gerçek sonucun yalnızca sandıktan çıkabileceğini ifade ettiler.