Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde! A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde!

Kurban Bayramı yaklaştıkça vatandaşlarda kurban fiyatları konusunda merak gittikçe artıyor. Vatandaşların bi kısmı son güne kalmadan kurbanlıklarını satın almak ya da payını almak için adeta yarış içinde. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı da son kurbanlık fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yardımcı, Türkiye'de 64 milyon civarında küçükbaş, 20 milyon civarında da büyükbaş hayvanın olduğunu belirterek geçen yılki Kurban Bayramı'nda 1 milyon büyükbaş ile 22 milyon küçükbaşın satın alındığını belirtti.

Osman Yardımcı, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatının 140 ile 160 lira arasında seyrettiğini söyleyerek küçükbaş (koç) kurbanlığın fiyatının 7 bin liradan başladığını söyledi. Büyükbaş hisse payının 12 bin ile 15 bin lira civarında olduğunu söyleyerek büyükbaş bir hayvanın 84 bin lira civarında bir fiyatının olduğunu kaydetti.