Yüksek Seçim Kurulunda birçok partini temsilcisi var. 

Yüksek Seçim Kurulundaki İYİ Parti temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim için kararını verdiğini duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İYİ Parti temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, 11 ili kapsayan 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık büyük iki depremin etklediği deprem bölgesinde 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için karar alındığını duyurdu.

Tolga Öztürk, YSK heyetinin deprem bölgesinde seçimin gerçekleştirilebilecek mi ve gerçekleştirilecekse nasıl yapılabilir sorusuna cevap aramak için yaptığı incelemelerin bittiğini duyurdu.

Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Mart'ta kararname ile seçim kararı alıp Resmi Gazete'de yayımlancağını duyurduktan sonra seçimin deprem bölgesinde nasıl olacağı sorusuna cevabını verdi. YSK Temsilcileri; 11 il ve 140 ilçe seçim kurulunun, adliye binalarının incelenmesi sonucu 9 milyonluk seçmenin oy kullanma konusunda yaşayacağı sorun ve mevcut olan eksikliklerin giderilebilecek durumda olduğu yönünde tespit yapıldığı bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İYİ Parti temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk'ün açıklaması şöyle: "YSK heyeti; 11 il seçim ve 140 üzeri ilçe seçim kurulunun, illerde ve ilçelerde bulunan adliye binalarının incelenmesi soncunda yaklaşık 9 milyon seçmeni, 96 milletvekilini ilgilendiren afet bölgelerinde tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine yönelik rapor verdi”