Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş devam ediyor. Rusya, operasyonların doğudaki Donbas bölgesine odaklanacağını duyurdu. Ukrayna ise Rus birliklerinin Kiev ve Çernihiv'den uzaklaşmaya devam ettiğini doğruladı ancak bunun bir aldatmaca olduğunu öne sürdü. Rus güçlerinden geri alınan İrpin'in belediye başkanından sivillere yeni bir çağrı yapıldı.

İşte dakika dakika bölgedeki gelişmeler...

17:40 Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerde Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinskiy,Medinskiy, Ukrayna’nın kendilerine sunduğu önerilere ilişkin yaptığı açıklamada, “Dün, Kiev makamları Rusya ile bazı konuları müzakere etmeye hazır olduklarını açıkladı. Bize taslağa dökülmüş gelecekteki olası anlaşmanın maddelerini teslim ettiler. Maddelerde NATO’ya katılmaktan vazgeçmek, nükleer ve diğer kitlesel silahlardan vazgeçilmesi yer alıyor. Ukrayna’nın tekliflerinde ayrıca yabancı askeri üslerin ve birliklerin konuşlandırılmasının da reddedilmesinin yanı sıra Rusya da dahil olmak üzere garantör devletlerin onayıyla askeri tatbikatların yapılması gibi koşullar içeriyor” dedi.

Medinskiy, “Rusya Federasyonu'nun Kırım ve Donbass ile ilgili duruşu değişmedi. Ukrayna’nın tüm talepleri yerine getirmesi halinde NATO tehdidi ortadan kalkacaktır” şeklinde konuştu.

17:34 Belediye Başkanı Irpin'de savaşın başlamasından bu yana en az 200 kişinin öldüğünü açıkladı.

17:23 Ukrayna’nın Mikolayiv kentinde dün Rusya tarafından füzeyle vurulan valilik binasında can kaybı 15’e yükseldi.

17:10  Ukrayna’nın Rivne şehrinde Rus askerlerinin saldırısı sonucu yakıt deposunda çıkan yangın, 3 günün ardından söndürüldü.

16:35 Rus birlikleri Kiev’in Baryshivka ilçesinde yerleşim bölgelerine saldırı düzenledi. Saldırı sonucu bir okulun spor salonunda hasar meydana geldi.
15.58 Ukraynalı müzakereciden barış anlaşması ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Podolyak, açıklamasında Rus askerlerinin savaştan önceki pozisyonlarına çekilmesi halinde Rusya ile barış anlaşmasının referanduma götürüleceği bilgisine yer verildi.

Dün İstanbul'da gerçeklesen müzakereler ile ilgili de konuşan Podolyak, 'Rusya ile müzakerelerin ardından iyimserim' dedi.

İstanbul’da bir araya gelen Rusya ve Ukrayna müzakerelerinde kısmen uzlaşma sağlandı. Rusya diyalog için Kiev ve Çernihiv’de ateşi durduracağını açıkladı.
PUTİN MARIUPOL ŞARTINI AÇIKLADI

15.45 Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Mariupol'de, haftalardır yoğun Rusya bombardımanı altında ve şehirde birçok yapı yerle bir oldu. Şehirde on binlerce kişinin de mahsur kaldığı belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un telefon konuşmasında da bu konu gündeme geldi.
Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in Macron'a, "Mariupol'e bombardıman, ancak Ukrayna askerleri teslim olursa biter" dediği belirtildi.

Konuşmayla ilgili bilgi veren Fransız yetkililer ise, Rus liderin sivillerin şehirden tahliye edilmesi için yeni planları gözden geçirmeyi kabul ettiğini söyledi.

Son Dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Ukraynadan flaş Rusya ile barış anlaşması açıklaması

Son Dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Ukraynadan flaş Rusya ile barış anlaşması açıklaması
Fransa, Türkiye, Yunanistan ve birçok insani yardım kuruluşu, Putin'e şehirden sivillerin tahliyesi için çeşitli planlar sundu.

Elysee Sarayı yetkilileri, Putin'in Macron'a "bu yeni planı düşüneceğini söylediğini" açıkladı.

15.19 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich, Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yakın bazı bölgelerden uzaklaştırılması üzerine halkın başkente geri dönmeye başladığını belirtti.
Rusya'dan kritik adım... Çin'den beklenen açıklama geldi!
PESKOV'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: OLUMLU BULUYORUZ

13.13 Kremlin'den barış görüşmeleri ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, 'Çok umut verici bir şey veya herhangi bir atılım olduğunu söyleyemeyiz' dedi.

Peskov, Moskova'nın Kiev'in taleplerini yazılı olarak açıklamaya başlamasını 'olumlu' bulduğunu da sözlerine ekledi. Peskov açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Peskov, "Öncelikle meslektaşım Vladimir Medinskiy (Rus müzakere heyeti başkanı) bugün daha detaylı bilgiler verecek. İkinci olumlu gelişme ise Ukrayna tarafı somut tekliflerini kağıda dökmeye başladı. Genel olarak bakınca çok umut veren şeyler söyleyemeyiz. Bazı adımlar uzun süre alacak.'

Müzakerelerde Kırım’ın pazarlık konusu olup olmadığını yanıtlayan Peskov, 'Anayasamıza göre Rusya Federasyonu topraklarının kaderini kimseyle tartışamayız' diye konuştu.

Kiev ise "müzakerelerde kesinlikle ilerleme sağlandığını" açıkladı.