Dr. Sinan Oğan, TV100'ün canlı yayınında Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programınında seçimle ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde bir adayı desteklemek için 4 şartı duyurdu.

Sinan Oğan, destekleme için 4 şartı şöyle sıraladı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına gelecek zam oranını uzman isim açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına gelecek zam oranını uzman isim açıkladı
  • "İlk şartımız PKK, FETÖ, Hizbullah terör örgütleriyle ve bilimum her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadele bizim olmazsa olmazımızdır.
  • İkinci şartımız sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi. Biz seçilsek bizim takvimimiz 1 seneydi. Bunu bir takvime bağlamak gerekiyor.
  • Üçüncü şartımız HDP ve HÜDA PAR'ın kurulacak müstakbel hükümet nezdinde görev verilmemesi ve bu sürecin dışında tutulmaları.
  • Dördüncü şartımız anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının garanti edilmesi gibi Türk milletinin ortak talebi olan bu talepleri her iki tarafça kabul edileceğini düşünüyorum."

SİNAN OĞAN, HDP/YSP VE HÜDAPAR İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Sinan Oğan HÜDA PAR ile ilgili şöyle konuştu " HÜDA PAR ayrı bir parti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde etkisi olacağını düşünmüyorum. HÜDA PAR'a görev vereceklerini düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminin orta yerinde HÜDA PAR ve HDP'nin olması abesle iştigal olur. Biz orada olmayız. Milletvekilliklerini iptal etme şansımız yok ama hükümette yer verilmesini önleme şansımız var. HÜDA PAR'lı veya HDP'li bakan olmasını istemem." dedi.

Sinan Oğan, HDP/YSP ile ilgili ise "HDP'nin Kürtleri tamamını temsil ettiğini düşünmüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek Kürt seçmene ben niye karşı olayım? Seçmen parlamentoda şu partiden yapıp cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu'ndan yana yaptıysa niye karşı olayım. Bizim burada ortaya koyduğumuz şart daha reel gerçeklere dayanıyor. Bizim temel felsefemiz artık Türk siyasetinde bir paradigmayı değiştireceğiz. HDP ve HÜDA PAR'ın kilit olma arzusunu biz kıracağız diyorduk, bunu gerçekleştirdik. HDP ve HÜDA PAR Türk siyasetinde kendini kilit rolde göremiyor. HDP veya HÜDA PAR'ın siyaseti kilitlemediği, Cumhur İttifakı veya Millet İttfiakı'na şantaj yapamadığı bir ortam bizim için hedeflere varılmıştır. Yarın öbür gün biz Millet İttifakı'na destek verirsek, o yapının içerisine girersek hükümet içerisinde HDP'li bakan görmek istemem. HDP'li bakanla yan yana oturmam.  HDP, PKK ile arasına mesafeye koyamayan bir uzantıdır. HDP'yi PKK'nın siyasi uzantısı olarak görüyorum. Diğer türlüsü terör örgütü olarak görüyorum anlamına gelir." ifadelerini kullandı.