ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçimi 2. turda destekleyeceğini açıklaması üzere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Twitter üzerinden bir açıklama yapmıştı.

Ümit Özdağ, "Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır." demişti.

Sinan Oğan'ın saat 17.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından gözler saat 18.00'de Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüşecek olan Ümit Özdağ'ın üstünde. 

Gözler Merkez Bankası'nda, Dolar Yükselişte Gözler Merkez Bankası'nda, Dolar Yükselişte

Sözcü TV'nin iddiasına göre Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın prensipte anlaştığı ve toplantıda ortak metin üzerinde çalışıldığı iddia edildi. İddiaya göre Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'yu destekleyeceğini belirtiliyor. 

İddia doğruluğunu kanıtladığı zaman, dağılan ATA İttifakı'nın bileşenleriden olan Adalet Partisi'nin ardından Zafer Partisi de Kılıçdaroğlu'nu desteklemiş olacak.