NATO'ya üye olmak isteyen ve Türkiye'nin taleplerini karşılamadığı için üyelik onayı alamayan İsveç, parlamantoda çok önemli bir yasayı onayladı. 

Türkiye'nin İsveç'e şart olarak koştuğu en önemli konulardan biri olan terörle mücadele ile ilgili yasaların düzenlemesi talebi İsveç tarafından bugün karşılandı. İsveç Parlamantosu, terörle mücadele ile ilgili yeni yasa tasarısını kabul etti. 

İsveç Parlamentosu, terörle mücadele ile ilgili yeni ceza kanununu 34 hayır oyuna karşılık 268 evet ile onaylamış oldu.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek olan yasa için geçen ay "PKK'nın topraklarımızdaki faaliyetleri çok geniş. Türkiye'ye yönelik terör faaliyetlerini finanse etmek için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca uyuşturucu satışı ve İsveç toplumuna zarar veren çeşitli yollarla para toplamak için topraklarımızı üs olarak kullanıyor. Başka bir ülkede terör için kullanmaları, bizim bu faaliyetleri daha az ciddiye almamızı gerektirmez." demişti.

Onaylanan yasaya göre, terör örgütü üyeliği suç sayılıp, terör faaliyetlerine katılma ve destek verme ile iş birliği yapma için 4 yıla kadar hapis cezası istenebilecek. Ağırlaştırıcı bir neden olması halinde 2 yıldan 8 yıla kadar ceza artırılabilecek.

Terör örgütleri için silah, cephanelik, yanıcı ve patlayıcı madde, ulaşım desteği, örgüte arazi ve mülk kiralama desteği vermek de 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılma sebebi sayılacak. Ağrılaştırıcı bir neden olması halinde 1,5 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası artırılabilir.

Bu yasa ile, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlara karşı müdahale etmede hükümete ve yargıya geniş yetki tanınıyor.

Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı? Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı?