ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı seçiminin 2. tura kalıp kendisinin 2. turda olmaması halinde hangi adayı destekleyeceğini açıkladı.

Sözleşmeli öğretmenlik yapan kadın jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Sözleşmeli öğretmenlik yapan kadın jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı!

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ilk turda oyların yüzde 30'unu alacağını söyleyerek seçimin 2. tura kalacağını düşündüğünü söyledi. Sinan Oğan, eğer ikinci tura seçimin uzayıp ikinci tura kalan adaylardan olmadığı takdirde kimi destekleyeceğini ve destelemesi için hangi şartların sağlanması gerektiğini söyledi.

Sinan Oğan ikinci tura seçimin kalıp kendisinin aday olarak yarışamaması halinde Cumhur ve ya Millet İttifakları ile konuşup şu şartları koşacaklarını söyledi:

“Milleti İttifakı ya da Cumhur İttifakıyla konuşuruz. Diyeceğim ki, şu terör iltisaklı partiyi bir uzaklaştır. Ondan sonra oturacağız, konuşacağız, pazarlıklarımızı yapacağız. Bizim olmazsa olmazlarımız var. Onları sıralayacağız. Anlaşırsak uzlaşacağız"

Ayrıca Sinan Oğan, rakipleri Cumhur İttifakı'nın adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın örtülü ödenek ile ve Millet İttifakı'nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyalarında belediye bütçelerinden faydalandıklarını iddia ederek “Propaganda sürecinde haksız bir durum var” değerlendirmesinde bulundu.