Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock uygulamasının lisans sahibi David Keynes'in 3 Kasım'da tahliye edildiği ortaya çıktı. İşte detaylar!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı Bylock'un lisans sahibi olan David Keynes, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında savunma yapan Kenyes’in tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Mahkeme heyeti duruşma arasında sanığın tutukluluk halinin incelenmesi için 3 Kasım’da tekrar toplandı. Yapılan inceleme sonrasında, sanık hakkındaki delillerin toplanmış olması, sanığın soruşturma ve dava açılacağını bilmesine rağmen kendiliğinden yurtdışısından gelmesi, kaçma şüphesine dair somut delil olmaması ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma ihtimali olması gerekçesiyle tahliyesine karar verildi. Mahkeme tahliye kararı ile birlikte yurtdışına çıkış yasağı da getirilmesine de karar verildi.