Polis dün gece yaptığı açıklamada, Avrupa’da dokuz ay süren bir kovalamacanın ardından Hırvatistan’da adı açıklanmayan bir erkek ve bir kadının tutuklandığını söyledi.


Times’ta yer alan habere göre, polis, İspanya’nın batısındaki Cáceres şehrinde bir butik otel ve iki Michelin yıldızlı restoran olan Atrio’daki soygunun “milimetrik” ayrıntıyla planlandığını söyledi. Polis, çiftin olayı incelemek için restoranı üç kez ziyaret ettiğini keşfetti.

Kadın, geçen yıl ekim ayında sahte bir İsviçre pasaportu kullanarak otele giriş yaptı. Eşiyle birlikte restoranda yemek yedikten sonra şarap mahzenini gezdiler. Daha sonra odalarına geri döndüler, ancak adam aşağı indi ve kadın mutfak kapandıktan sonra yemek sipariş etmeye çalışarak bir personelin dikkatini dağıtırken, kilere girmek için bir ana anahtar kullandı. Ardından şarapla dolu üç sırt çantasıyla gitti.


ÖZEL BİR KOLEKSİYONCUNUN PARMAĞI OLABİLİR
Çift, ertesi sabah saat 5.30’da otelden gizlice ayrıldı. Birkaç gün sonra da İspanya’yı terk ettiler ve sonraki birkaç ayı Avrupa’yı dolaşarak geçirdiler.


Çalınanlar arasında 38 şişe Romanée-Conti ve yedi şişe Château d’Yquem bulunuyordu. Atrio’nun ortak sahibi José Polo, ünlü markaların söz konusu olduğunu ve yetkilileri uyarmadan satmanın imkansız olduğunu söyleyerek, hırsızlığın zengin bir özel koleksiyoncu tarafından görevlendirildiğini iddia etti.