Antalya da Didem Gülmez isimli kadının ölen SMA hastası oğlu adına toplanan bağış paralarıyla oto galeri açtığı ortaya çıktı. 

SMA Tip 1 hastası Mustafa Yağız G.nin annesi Didem G. katıldığı tv programında toplanan paralarla lüks otomobiller alıp galeri ve oto yıkama açtığını itiraf etti. Gözaltına alınan anne Didem G. nin sorgusu devam ediyor. 


  Mustafa Yağız G. nin yurtdışı tedavi masrafları için öncelikle valilik hesabı açıldı. Bu hesapta yaklaşık 26 milyon tl toplandı. Fakat aile yasal izin olmayan bir hesap daha açarak kampanya başlattı. Hayırseverlerin gönderdiği paraların bir kısmı bu şekilde şahsi hesaplara aktarıldı. 


Durumun gönüllüler tarafından farkedilmesi üzerine kampanya sone erdirilirken SMA hastası Mustafa Yağız G. 21 Haziran da vefat etti. 


 Suçlamalar neticesinde gözaltına alınan anne Didem G. İfadesinde önce paraların evinde yanarak kül olduğunu söylese de , katıldığı Tv programında paraları kendisinin çektiğini ,eşinin arkadaşı aracılığıyla lüks araçlar alınarak oto galeri açtığını itiraf etti. 
  
 Sma kamnyalarının samimiyeti sorgulanıyor..

  Yaşanan vicdanlara rahatsızlık veren bu olayın ardından kamuoyunda sma kampanyalarına olan güven sarsıldı. Kesin bir tedavisinin olmadığı bilinen sma ‘hastalığında ,toplanan paralarla alınan tedavi yaşam süresini yalnızcabir miktar uzatabiliyor. Hal böyleyken aileler bu durumu fırsat bilip toplanan paraları amacı dışında kullanmakla suçlanıyor. 

  Diğer taraftan Valilik hesabındaki bağışların izinsiz çekilmesi mümkün değil. Bu noktada ailelerin paraları şahsi hesaplarına nasıl aktarabildikleri ise merak konusu…