Sivas'ın Zara ilçesinde bugün öğle saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, Ahmet Başyurt Mahallesi Kanlıçayır mevkisinde hortuma dönüştü. Kısa süreli etkili olan hortum nedeniyle bölgedeki bazı evler, ahırlar ve samanlıkların çatıları zarar gördü. Olay anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarına kaydedildi.

Hortumun etkisiyle çatılarından kopan parçalar rüzgarla savrulurken, yaşanan olayda can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi. Ancak, maddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

SGK, Emekli Promosyonları İçin Banka Listesini Yayınladı: Ödemeler İki Katına Çıkarıldı! SGK, Emekli Promosyonları İçin Banka Listesini Yayınladı: Ödemeler İki Katına Çıkarıldı!

Öte yandan, Sivas'ın merkezinde de şiddetli yağışlar görüldü. Sağanak yağışlar nedeniyle oluşan su birikintileri yollarda sürücülere zor anlar yaşattı ve birçok noktada hasarlı kazalar meydana geldi.

Yetkililer, hortum ve şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmasını ve tedbirli davranmasını önemle vurguladı.