Şırnak / Uludere ilçesi Şenoba beldesine 4 yıl önce fen bilimleri öğretmeni olarak ataması gerçekleşen Sinem Onur, gerek öğrenciler gerek veliler ve samimi ortam dolayısıyla memleketi Antalya’dan çok uzak olan Şırnak’ta ki görev süresini 4 yıl sonunda uzatma kararı aldı.
Onur, "Öğrencilerimin de ülkemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı kişiler olarak yetişmesini istiyorum. Geçen sene TÜBİTAK 2204-B Van Bölge Sergisine gitmiştik. Ondan önceki sene de bölge yarı finalinde ikincilik elde etmiştik. Geçen sene öğrencim ile ilgili bir çalışma yaptık, kız öğrencilerine yönelikti. Kız öğrencilerinin cinsiyet ayrımcılığına uğradığını ve aslında kız öğrencilerin çok daha fazla desteklenmesi gerektiğiyle ilgili bir motivasyon çalışması yapmıştık. Bunlar LGS başarımıza da yansıdı. Beni de çok fazla mutlu etti" dedi.

Görev süremi tamamlamış bulunmaktayım" diyerek sözlerine devam Sinem öğretmen, "Ama şunun farkındayım; ülkemizin bizim gibi öğretmenlere çok ihtiyacı var. Özellikle dezavantajlı bölgede bulunan öğrencilerin bizim gibi öğretmenlerle tanışmaya, karşılaşmaya çok ihtiyaçları var. Ve ben gönlüm rahat olmadan buradan gitmek istemiyorum. Onların elinden tutacak, onlara sadece dünyanın Şenoba Beldesi'nden ibaret olmadığını gösterecek öğretmenlerine çok ihtiyaçları var" diye konuştu.