Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre 8 Haziran günü, Yunanistan tarafından silahlı kişiler 40 kişilik bir mülteci grubunu sınırdan Türkiye'ye geri yollamak istedi.

40 kişilik mülteci grubunu Türkiye'ye sokmak isteyen silahlı kişilerin Yunan askeri olduğu düşünülmekte. Silahlı kişiler zorla 40 kişilik grubu sınıra kadar götürüp Türk tarafına geçirmek istedikleri belirtiliyor. Mehmetçiği gören grup bir süre sonra sınırın Yunanistan tarafında karışıklık çıkardı ve yaşanan arbede sonrası sonrası silahlı kişiler 20 el civarı havaya ateş açtığı belirtiliyor.

Mehmetçik olaya müdahale etmeden olayı takip ederken mülteciler, Yunan tarafının içlerine doğru geri döndü. TSK'nin güvenlik kameralarına ait görüntülere göre bir süre sonra silahlı kişiler bir daha gelip boş kovanları olay yerinden topladığı görülüyor. 

Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı

Ege Denizi başta olmak üzere Yunanistan mülteci grupları Türkiye tarafına geri yollamaya ve geri itmeye çalışmakta bu yaşanan olaylar da Türkiye - Yunanistan arasında kriz yaratmaya sebebiyet verebileceği söyleniyor. Bu durum ayrı dramlara yol açabileceği gibi insani kriz yaşanması halinde bu durumun daha ciddi başka olaylara da yol açabilir.