28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğini açıklayan Sinan Oğan, dün akşam TRT Haber'e konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde buluna Oğan, kararını kamuoyuna açıklamadan önce Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde "hiçbir talebi olmadığını" ifade etti.

Oğan'ın herhangi bir talebim olmadı söylemlerine ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor! CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor!

Yavaş, yaptığı paylaşımda "Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan 'makam' talebi olduğunu' öne sürdü:

"Hayır Sinan Oğan bey, Sayın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebiniz oldu. Hem de "Tabanımı ikna etmek için kamuoyuna deklare edilmesi gerekir, aksi halde ikna edemem" dediniz. Cumhur İttifakı'ndan talebiniz olduğunu duymadık. Şimdi tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz merak ediyorum"

SİNAN OĞAN NE DEMİŞTİ?

TRT Haber'e konuk olan Sinan Oğan, HDP faktörü dolayısıyla Millet İttifakı'ndan yana bir destek kararı almadığını vurgulayarak, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde herhangi bir talebi olmadığını şu sözlerle açıkladı:

"Sayın Kılıçdaroğlu ile de görüştüm. Orada da hiçbir talebim olmadı. Şunları şunları verebiliriz dediler ama ben bir prensip ortaya koydum ilkelerimiz ortaya koydum. 'Siz bu seçimi nasıl kazanacaksınız?' dedim. Söyledikleri beni ikna etmedi. Orada kırmızı çizgimiz HDP idi. HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı. Bizi eleştiriyorlar. Ne yapsaydım, bir Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana gelip kendimi mi inkar etseydim?"