İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında sığınmacı sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, programda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın finanse ettiğini söylediği ve yapımcısının gözaltına alındığı Sessiz İstila filmiyle ilgili konuştu. Soylu, Ümit Özdağ'ın “Bu filmi ben finanse ettim” açıklamalarına “Soros taktiğidir” diye yanıt verdi.

“HAYVANDAN AŞAĞI”

Soylu, “Sessiz İstila diye bir filmle birlikte, ‘Suriyeliler Türkiye'yi istila edecekler, biz ülkemizde yaşayamayacak hale geleceğiz' gibi bir anlayış ortaya koymaya çalışıyorlar. Sokaktaki vatandaşı ürkütmeye çalışan bir süreci tetiklemeye çalışıyorlar. Bunların insanlıkla alakası yok. İslam'da bunlar için ‘hayvandan aşağı' deniyor. Bunlar böyle tipler” dedi.

Program devam ederken Ümit Özdağ sosyal medya hesabından Soylu'nun konuşmalarına yanıt verdi. Özdağ “Soylu, ‘Özdağ Soros taktikleri uyguluyor' demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan değil, Toros’tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi” mesajını paylaştı.

Program sunucusunun Özdağ'ın yanıtını okumak istemesi üzerine Soylu, cevabı duymak istemediğini dile getirdi.

“ADAM YERİNE KOYMAM”


Programı terk edeceğini söyleyen Soylu, Özdağ için “Adam yerine koymam, kabul etmem. İnsan yerine koymam. Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur. Operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir. Haysiyetsiz adam” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'nun canlı yayında söylemiş olduğu “Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. İtibarımızı onun itibarıyla bir araya getirir miyiz? Haysiyetsiz adam. Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. Bu kadar açık. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir” şeklindeki sözlerine Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan sert bir yanıt geldi.

“ERKEKSEN ORADA BEKLE”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ şöyle dedi:

* Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı makamında böyle bir seviyenin oturmasını gerçekten ister mi bilmiyorum? Ben siyasi hayatım boyunca en sert eleştirileri yapmış olmama rağmen, hakkımda hakaret davası açılmış bir siyasetçi değilim. Bundan sonra da hakaretle cevap vermeyeceğim.

* Ben yarın, Zafer Partisi Genel Başkanı olmamın yanı sıra, Ümit Özdağ olarak tek başıma İçişleri Bakanlığı'nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle!

* Seni yarın İçişleri Bakanlığı'nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros'un çocuğu. Saat 11:00'de. Erkeksen orada bekle.

SİNAN OĞAN: BEN DE ORADA OLACAĞIM

MHP eski milletvekili Sinan Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bakan yardımcısı İsmail Çataklı aynı programda bize de ağır hakaret lafları etti. Ümit Özdağ yarın saat 11.00'da bakanlık önünde olacağını açıkladı. Aynı saatte ben de orada olacağım. Soylu ve Çataklı gelsinler yüzümüze söylesinler” dedi.

MUHARREM İNCE DE TARTIŞMAYA KATILDI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de konuyla ilgili paylaşımda bulunarak tartışmaya katıldı. İnce, şu ifadeleri kullandı:

* Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a katıldığım, katılmadığım birçok konu var.

* Aynı görüşte olmamak siyasi nezaketsizliğe bahane olamaz.

* İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sn. Özdağ'a yönelik seviyesiz, siyasetin nezaketini yok eden, bir bakana yakışmayan sözlerini kınıyorum.

YILMAZ ÖZDİL’DEN ÜMİT ÖZDAĞ PAYLAŞIMI

Ümit Özdağ’ın açıklamalarını paylaşan SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil, “Soros çocuğu olmayan ve operasyon çocuğu olmayan sayın medyamız canlı yayın yapar herhalde, saat 11'de…” ifadelerine yer verdi.

SEDEF KABAŞ: BİR ATASÖZÜ KULLANDIM DİYE YERİ GÖĞÜ İNLETENLER…

Gazeteci Sedef Kabaş ise tutuklanma gerekçesini hatırlatarak, “Soylu, Ümit Özdağ için ‘Hayvandan aşağı bir adam’ diyor… Bir atasözü kullandım diye yeri göğü inletenler; tutuklatıp, 49 gün hapis yatırıp, 13 yıla yakın hapis talep edenler neredesiniz? Görelim lütfen sizi” dedi.