14 Mayıs seçimlerinde ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan aldığı 5,17 oy oranıyla ikinci tur seçimlerinin kilit ismi oldu. İlk turun ardından ATA İttifakı'nın dağılmasıyla beraber, Sinan Oğan'ı Cumhurbaşkanı adayı gösteren ATA İtt,fakı bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklarken, Sinan Oğan ise Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıkladı.

Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamasıyla beraber muhalefetin yoğun eleştirileri ile karşı karşıya kalan Sinan Oğan, sessizliğini bozdu.

TRT Haber canlı yayınına konuk olan Sinan Oğan, Cumhur İttifakı'na neden destek verdiğini açıkladı. Sinan Oğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar ise şu şekilde:

''Bugün itibarıyla HDP Sayın Kılıçdaroğlu'na desteğini ortaya koymuştur. HDP biz desteklemiyoruz deseydi, Kürt vatandaşlarımız istediğine verebilirsiniz deselerdi ben anlayabilirdim. HDP kurumsal bir şekilde desteğini ortaya koymuştur.

3 sene önce yola çıktım ben ve 3 sene önce HDP Türk siyasetinin kilit noktası olmaktan kaldıracağız demiştir. HDP'nin olduğu yerde Türk Milliyetçileri olmayacaktır. Göreceksiniz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı'nda görüşme

''Yaptığımız açıklamada da ifade ettik, asla bir pazarlık söz konusu olmadı. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyorlar ki hayal güçlerine şaşırıyorum.

Bir pazarlık görüşmesi değildi. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların def edilmesi konuşuldu. Türk devletleri konuşuldu, Türk Devletleri Teşkilatı konuşuldu. Sığınmacıların bir plan çerçevesinde geri dönüşü konuşuldu.

Elbette ki hassasiyetimiz bunlardır. Bütün konuşulanlar Türkiye'nin daha güçlü olması için neler yapılabilir, nasıl katkımız olabilir bunlar konuşuldu.''

''Afet Bakanlığı'na Cumhurbaşkanımız sıcak baktı"

''Hem bizim tarafımızdan cumhurbaşkanına destek açıklamasında bu konuştuğumuz konular ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da canlı yayınlarında konuştu. Afet bakanlığı konuşuldu, Bu konuya cumhurbaşkanımız sıcak baktı. Bizim süreç boyunca ifade ettiğimiz bütün başlıklar konuşuldu.

Sayın cumhurbaşkanımız tek bir tanesine bile karşı çıkmadı. Hatta bu konular sizin kırmızı çizginiz olduğu kadar bizim de kırmızı çizgimiz dedi. Anayasa'nın ilk 4 maddesi, 66. Madde hepsi konuşuldu.

Ali Babacan'ın partisinden 66. Maddeye dönük çalışma vardı. Biz kimsenin 66. Maddeye dokunamayacağını kesinleştirmiş olduk.''

Suriyeli Sığınmacılar

''Orada bir PKKİSTAN kurma hayali var. Hatta bizim Hatay'ı da tehdit ediyor. Türkiye'nin askeri operasyonları bu planı yerle bir etmiştir. Sığınmacıların dönüşüyle de bu proje sonsuza dek çöpe atılacaktır.

Türkiye bir taraftan operasyon yapıyor. Diğer taraftan da sürdürdüğü imar çalışmalarıyla da onların güvenle dönmelerini sağlıyor.

Türkiye'nin bu konudaki politikaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu dönüşler eminim ki daha da artacak. Sayın Kılıçdaroğlu sığınmacı mevzusunda yeni yeni 1 hafta içerisinde konuşmaya başladı. Öbür tarafta o ciddiyeti göremedim.

Tezkereye karşı çıkmakla sığınmacıları göndermek aynı anda olmaz.''

CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi? CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi?