YDS sonuçları açıklandı (2024 ÖSYM YDS/1 sonuç sorgulama ekranı) YDS sonuçları açıklandı (2024 ÖSYM YDS/1 sonuç sorgulama ekranı)

14 Mayıs'ın geride kalmasının ardından Cumhurbaşkanı adaylarından birinin gerekli olan 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilk turda en yüksek oy alan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu kaldı.

14 Mayıs seçimlerinde gözle görülür bir oy oranına ulaşan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oylarının hangi adaya kayacağı konusu, ülke gündeminde en çok konuşulan konular arasına girmeyi başardı.

Bu çerçevede Cumhur İttifakı'nın Sinan Oğan ile görüşüp görüşmeyeceği, görüşşe dahi görüşmelerin hangi çerçevede yapılacağı konusuna en net açıklama Fuat Oktay'dan geldi.

Habertürk'te Kübra Par'a açıklamalar yapan Oktay Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay, Sinan Oğan ile ilgili konuya şu sözlerle açıklık getirdi:

''Sinan Oğan Bey'i tebrik ediyorum. Sayın İnce'ye geçmiş olsun taleplerimi iletmek isterim. Şimdi ikinci tur. Dolayısıyla ilkeler bazında hareket eden ittifakız. Hiç kimseyle pazarlık boyutunda hareket etmeyiz. 86 milyondan oy istiyoruz biz. Sinan Bey'le görüşme ilke bazında olur, pazarlık çerçevesinde olmaz.''