14 Mayıs seçimlerinde aldığı 5,17 oy oranıyla ikinci tur seçimlerinin kilit ismi haline gelen Sinan Oğan tarafını Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'dan yana seçti.

Desteğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana açıklaması ile muhalefetin eleştirilerine maruz kalan Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu bir programda kendisine yönelttiği söylemlere yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na 14 Mayıs'ı hatırlatan Sinan Oğan, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu unutmasın ki eğer kendisinin şu an bir şansı daha varsa benim sayemdedir. Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adayı olmasaydı veyahut da bu trollerin sosyal medya linçlemelerinin karşısında çekilseydi, şu an Sayın Erdoğan çoktan balkon konuşmasını yapmış, Bakanlar Kurulu'nu oluşturmuştu. Millet İttifakı'nın çabasıyla seçimler ikinci tura kalmadı, Ata İttifakı'nın ve onun adayı Sinan Oğan'ın çabasıyla seçimler ikinci tura kaldı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkıp önce bize kamuoyu önünde bir teşekkür etmesi lazım."

Nisan Ayı Ek Ders Ücretleri: Hangi Günlerde Ödeme Yapılacak? Nisan Ayı Ek Ders Ücretleri: Hangi Günlerde Ödeme Yapılacak?

MANSUR YAVAŞ'IN İDDİALARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisi hakkında ortaya attığı iddialara da yanıt veren Oğan, Millet İttifakı ile görüşme sürecini açıkladı:

"Ben, iki görüşme yaptım Millet İttifakı ile bir Sayın Kılıçdaroğlu ile iki Sayın Davutoğlu ile. Daha sonra Sayın Kılıçdaroğlu'nun yeniden görüşme talebi oldu birkaç defa. Bu görüşmeyi sürdürmeyi doğru bulmadım. Daha sonra Sayın Yavaş'ın 'Yapabileceğim bir şey var mı?' diye bir nezaket mesajı oldu. Ben de 'Teşekkür ederim.' dedim. Şimdi bu çerçevede yapılan bir görüşme var. Benim orada taleplerim olsaydı Sayın Kılıçdaroğlu hepsini karşılamaya hazırdı. Yani cumhurbaşkanı yardımcılığı, birkaç bakanlık, şu bu hazırdı bunlara. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu bunları ifade etti. Benim için orada önemli olan Sayın Kılıçdaroğlu'ndan bir makam mevki talep etmek değildi. Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde ikna olmadım. Eğer Sayın Yavaş bizi yanlış anlamışsa tekrar buradan ifade edeyim. Bizim için burada bir şey talep etmek önemli değildi. Sayın Yavaş da vardı o toplantıda."