Geçtiğimiz gün 100 bin imzaya ulaşarak adaylığına kesinlik kazandıran ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye demokrasiyi getireceğini söyleyen Oğan, seçimlerden kazanarak çıkacaklarını söyledi.

Dörtlü Cumhurbaşkanı yarışının ilk turda bitmesinin görülen tabloda mümkün olmadığını belirten Oğan, ikinci tur için iddialı olduklarını söyledi.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kalmamanız durumunda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna Oğan, o günkü kadrolarda destek verecekleri adayda millilik durumununun kriteleri olduğunu söyledi:

''Şimdiden önümüze olmayan kamuoyu araştırmalarını koymayın lütfen. Biz sahadayız ve görüyoruz ki sahanın en iddiaları adaylarından biri biziz. Seçim ikinci tura kalacak, biz bunu öngörüyoruz. Bu dörtlü yarışın birinci turda bitme ihtimali çok yüksek değil. Seçimin ikinci turu için iddialı olduğumuzu söyleyeyim. Varsayalım biz olmadık, o zaman ne yapacağız, o günkü kadrolara bakacağız, millilik durumuna, yetkinlik durumuna bakacağız. Terörle iltisak ve terörden medet durumuna bakacağız. Tabii ki ortak akılla karar vereceğiz."