MHP Kayseri 24, 25 ve 26. Dönem Milletvekili ve Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını aldıktan sonra birtakım açıklamalarda bulundu.

Yusuf Halaçoğlu, 11 Mayıs'ta attığı tweetlerde Sinan Oğan için şöyle konuşmuştu:

"Sinan beyi mi şimdi hedefe aldınız. Sinan beyi benim kadar tanımaları mümkün değil. Asla cumhur ittifakına destek vermez ve yanında yer almaz."

"Sinan beyi yakından tanırım. Asla cumhur ittifakına destek vermez."

Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını aldıktan sonra Yusuf Halaçoğlu şu açıklamayı yaptı:

Bayram tatilinin 7 gününde yollarda 55 kişi hayatını kaybetti Bayram tatilinin 7 gününde yollarda 55 kişi hayatını kaybetti

"Kendisine imza verilmesini istedim, milliyetçiler ortada kalmasın diye. Ama o maalesef, dini siyasete alet edenleri, Hüda-par’ı tercih etti. Ne yazık ki senin için imza çağrısında bulunmuştum. Madem bir tarafı destekleyecektin neden cumhurbaşkanı adayı oldun?Konu adaylar değildi+

+konu denetlenemeyen, yasamanın, yürütmenin, yargının tek elde toplanıp toplanmamasıydı. Konu dürüstçe sözünde durmaktı. Konu bozuk düzenin sona ermeseydi. Konu Türk Milleti’nin ve devletinin bekası idi. Demografik yapının bozulmaması idi. Tarih acımasızdır."