Bilindiği gibi kurda yaşanan dalgalanmalardan dolayı bu yıl pek çok kalem için zam yapıldı. Bu doğrultuda tiryakiler sigara fiyatlarına da zam gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Dağıtım şirketlerinden gelen son bilgilere göre ise sigaraya yüzde 20 ile 22 arasında zam bekleniyor. Bu zam gerçekleşirse en ucuz sigara fiyatı 18 lira olacak.

22 LİRAYA YÜKSELECEK

Sigara içen vatandaşlar 2022 yılında sigara fiyatlarına zam uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Dağıtım şirketlerinin sigaraya yüzde 20 ile 22 arasında zam beklediği öğrenildi. Eğer söz konusu zam hayata geçerse, kur farkı ile beraber en düşük sigara fiyatı 18 liraya, marlboro, parlement gurubu 22 TL’ye yükselecek.

ALINAN KARAR!

Bilindiği gibi 2021 yılı Haziran Aralık dönemi için alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarları, yasalarda yer alan enflasyon kadar artış hükmünden muaf tutulmuştu. Bu düzenleme hakkında Resmi Gazete’de bir karar yayımlanmış ve şu ifadelere yer verilmişti:

“6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü, aynı Kanuna ekli (III) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında, 2021 yılı Temmuz- Aralık dönemi için uygulanmaz”

HENÜZ ZAM GELMEDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında sürenin sonuna geliniyor ancak net bir zam yapılmadı. Zam geldiğinde okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.