Sosyal medya hesabından sigarayı bıraktığını duyuran Başkan Özcan, yeni uygulama ile Ocak ayından itibaren Bolu Belediyesinde sigara içmeyenlerin daha fazla maaş alacağını duyurdu. Belediye personelinden sigara içen ve içmeyenlerin listesini istedi ve paylaşılan listede bin 384 personel arasından 800 kişinin sigara içtiği belirtildi. Liste paylaşımının ardından sigara içmeyen personellerin daha fazla maaş alacağını açıkladı. 

Uygulama hakkında konuşan Belediye Başkanı Tanju Özcan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 "2 tane sebep var. Ben sigarayı bıraktığım için mutluyum hatta bunu bütün Türkiye ile paylaştım hatta sigaranın faydalı olacağını savunacak kimse yok. Belediye personeline sigarayı bıraktırmak için onların sağlıklarını korumak için farklı bir uygulama yapacağım. Birim birim istedim sigara içenleri, içmeyenleri. Sigara içenle içmeyen aynı ücreti almayacak. Aynı işi yapıyor diyelim biri sigara içiyor, biri sigara içmiyor aynı ücreti almayacak. Büro personelinden örnek vereyim sigara içenler, içmeyen aynı ücreti almayacak. Sigara içmeyen daha fazla alacak"

Yalan beyan veren olursa

''Bir mantığı var sigara içen personel ile içmeyen personelin iş verimliliği de aynı olmuyor. Adam geliyor burada, mali hizmetlerde sigara içiyor. Sigara içmek için dışarı çıkıyor, her dışarı çıkışı minimum 5 dakikaya tekabül ediyor. Günde 75 dakika, sigara içmeyenden daha az çalışıyor. İşte bunların hepsini düşündük. Yalan söyleyen olursa ona verdiğim teşvikin 10 katını geri alacağım" 

 "Öncelikle çalışanları teşvik etmek için yapıyorum ikincisi ise haklı bir sebep sigara içmeyen personelimiz akşama kadar çalışıyor. 8 saatlik mesaisini tam olarak kullanıyor ama öbürü 6,5 saat mesai yapmış oluyor çünkü 1,5 saatini sigara içmekle geçiriyor"