Sigara kullanan bireyler bu haber ile çok üzülecek. En son sigaraya gelen zam çok bulunduğu için indirime gidilmişti. O günden bugüne kadar sigaraya herhangi bir zam gelmezken ortaya atılan iddialar sigara tiryakilerini rahatsız edecek gibi görünüyor. Sigara içenler Ocak ayında, 3.5 lira ile 4.5 lira arasında gelen sigara zammına büyük tepki göstermiş ve tepkiler üzerine sigaraya gelen zamlar yarı yarıya indirilmişti. O günden bugüne 4 ay geçti ve yine bir sigaraya tam iddiası ortaya atıldı.

Birtakım haber kaynaklarında bahsedilen iddialara göre sigara markaları, ürettiği sigaralara 5 ile 10 lira arası zam yapacakları belirtiliyor. Gelecek olan 5 ile 10 lira arasındaki fiyat artışına göre sigaranın paketi 50 lira'ya ulaşmış olacak. 

sigara-0 (1)

Rekabet Kurumu Personel Alımına Çıktı! Başvurular Başladı Rekabet Kurumu Personel Alımına Çıktı! Başvurular Başladı

SİGARAYA YAPILAN ZAMDA VERGİ ORANI NE KADAR?

Sigaraya yapılan zamlar, bir paketin fiyatını artırsa da mevcut durumda ilgili kanunlara göre sigaradan alınan ücretin büyük kısmı vergi olarak hazineye aktarılıyor. Örneğin sigaraya yapılan 1 liralık zammın yaklaşık 85 kuruşu vergi oluyor. 

sigara-bagimliligi

ZAM İLE BİRLİKTE BİR SİGARA PAKETİNİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayında gelen zamdan sonra en düşük sigara paketinin fiyatı 23 lira, en pahalı sigara paketinin fiyatı ise 40 lira'ya ulaşmıştı. Bu durumda gelecek 5 ile 10 lira arasındaki zamla birlikte sigara paketi fiyatını 50 liraya ulaşmış olacak. 

Ocak ayında yapılan zamlara gösterilen tepkilerden sonra  fiyatı 37 liraya dayanan bir sigara paketi 36 liraya düşmüştü. Bu durumda ise en düşük 5 lira zam ile sigara paketi 40 lirayı rahatlıkla aşmış oluyor.