Sıfır otomobilde tüm dünyada tedarik sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Dünyada yaşanan enerji krizi ile doviz kurlarının yüksek seyretmesi sıfır araç fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor.  Yurt içinde fiyatların ise yalnızca ÖTV indirimi ile düşebileceği belirtiliyor.  Bütün bunların yanında chip krizi ve enerji krizi de devam ettiğinden otomobil üreticileri 2023 yılının daha sıkıntılı geçeceğini ön görüyor.

TALEP KARŞILANMIYOR
Otomobilde büyük belirsizlik sürerker, ne alıcı ne de üretici talepleri karşılayamıyor.  Sektör öncüleri 2023 yılında bu tedarik sıkıntısının daha da artacağını dile getiriyor. Ülkeye giren sınırlı sayıda aracın ise aylar öncesinden satıldığı belirtiliyor.

TALEP EDİLEN ARACIN YARISI ANCA GELİYOR!
Volkswagen Türkiye Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Şenyücel de araç tedarik sıkıntısı konusunda yaşanan problemleri doğruladı Şenyücel, “2023 yılı için 21 bin adetlik araç tedariki için onay aldık. Sonra bize Almanya'da, ‘Kusura bakmayın durum değişti, size 18 bin 500 adet ancak verebileceğiz’ dediler. Bu rakamın da değişmemesi için şakayla karışık, hemen bir İncil isteyip el basmalarını istedim. Yani Almanlarla artık masada İncil’le pazarlık yapmaya başladık. Buna rağmen 2023 yılanda 14-15 bin adet araç alabilirsek, yine de kendimi şanslı hissedeceğim” dedi.