Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Habertürk'e yaptığı açıklamalarda, sıfır araç tedarikinde yaşanan sorunların nedenlerini ve çözüme ilişkin beklentilerini paylaştı. Reyhanoğlu'nun verdiği bilgiye göre, sıfır araçlardaki tedarik sorunu lojistik sektöründeki aksamalardan kaynaklanıyor. Özellikle 2022'nin son 3,5 ayında problem yaşadıklarını belirten Reyhanoğlu, ancak geçtiğimiz yılın ocak ve şubat aylarına göre yüzde 87 daha fazla otomobil getirebildiklerini de ekledi.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu'nun açıklamalarından anlaşılacağı üzere, sıfır araç tedarikinde yaşanan sorunlar tüm sektörleri etkiliyor. Ancak firma, bu zorlu süreçte yüzde 87 daha fazla otomobil getirerek güçlü bir performans sergiliyor. Peugeot Türkiye'nin ve diğer firmaların bu gayreti, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılama konusunda ne kadar kararlı olduğunu da ortaya koyuyor. 

TEDARİK SIKINTISI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, sıfır araç tedarikinde yaşanan zorluklar hakkında geleceğe yönelik umut verici açıklamalarda bulundu. Reyhanoğlu'nun verdiği bilgiye göre, sıfır araç bulma konusundaki sıkıntıların muhtemelen 2023'ün ikinci yarısından itibaren azalmaya başlayacağı öngörülüyor. Reyhanoğlu, "Her çeyrekte tedarik sıkıntısının daha da azalacağını, 2023’ün ikinci yarısında daha rahat bir ortama kavuşacağımızı öngörüyoruz." dedi.