Dört gözle beklenen kar yağışları bir türlü İstanbul'a gelemedi. Soğuk hava dalgasını etkisini artırarak tüm yurdu etkisi altına alırken, bazı yüksek kesimlerde yer yer kar yağışı görülmüştü. Aynı zamanda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazar günü 22 ilde Pazartesi günü ise 28 ilde kar yağışının yaşanmasının beklendiğini ifade etmişti. Yüksek Meteoroloji Mühendisi Ahmet Köse geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda, beklenen haberi sonunda verdi. 1950 kışı geliyor, hazırlıklı olun. Her yer beyaz örtüyle kaplanacak. Bu tarih aralığına dikkat.

UZMAN İSİM UYARDI! AMANSIZ 1950 KIŞI GELİYOR
Aralık ayının son haftalarında Sibirya soğuklukları Trakya üzerinden ülkemize giriş yapmıştı. Bazı yüksek kesimlerde kar yağışı görülürken, ilk kar Silivri'ye düşmüştü. Yüksek Meteoroloji Mühendisi Ahmet Köse, milyonlarca kişi son dakika olarak uyardı. 1950 kışı geliyor, aman dikkat.

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken vatandaşlar kar yağışının zaman olacağını araştırmaya başladı. Yeni yıl öncesinde İstanbulluları kar heyecanı sarmış ve Pazartesi gecesi bazı bölgelerde yer yer kar yağışı görülmüştü.

"1950 KIŞI GELİYOR! HAZIRLIKLIK OLUN"
Yüksek Meteoroloji Mühendisi Ahmet Köse, 1950 kar fırtınasının geldiğini ve etkisinin oldukça sert olacağını söyledi. Vatandaşları uyaran Köse, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sene amansız 50 soğukları, yurdumuzda bir hafta sapmayla 11 Ocak'tan itibaren yaşanmaya başlayacak. Anlamından da anlaşılacağı üzere bu soğuklar uzun soluklu, 50 gün sürdüğü ve aman vermediği için atalarımız bu ismi vermişler."