NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 14 Mayıs'ta ortaya çıkan tablonun zorlamaya gerek olmadığını belirtti. Şentop, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu durumu fark ettiğini ifade ederek, "Esas mesele tam bağımsız, milli menfaatleri esas alan, kendi kararını kendi veren bir Türkiye tablosu" olduğunu dile getirdi. Şentop, Kılıçdaroğlu ve destekçilerinin, bu konuyu net bir şekilde ortaya koyamadıkları ve milletin onlara güvenmediği için yeterli desteği alamadıklarını söyledi.

TOKİ 33 ilde başvuruları kabul etmeye başladı! KDV alınmayacak TOKİ 33 ilde başvuruları kabul etmeye başladı! KDV alınmayacak

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhur İttifakı'nın görüşlerine yakın görüşler ifade ettiğini söyleyen Şentop, zorlamaya ve güvensizlik ortamı oluşturmaya gerek olmadığını vurguladı. Kendisinin Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, desteğini açıklamasını ve Türkiye'yi rahatlatmasını önerdi. Şentop, önümüzdeki 5 yılı birlik ve bütünlük içinde tamamlanacak bir Türkiye ile güçlendirmenin ve taçlandırmanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, tecrübeli bir siyasetçi olan Kılıçdaroğlu'nun tabloyu gördüğünü düşündüğünü ifade etti. Zaman ve enerji kaybına, siyasal zorluklara ve güçlüklere neden olmamak için gereksiz yere Türkiye'yi bu duruma sokmamak gerektiğini vurguladı.

Şentop, milletin tam bağımsız, kendi kararını kendi veren ve sadece milli menfaatlerine göre hareket eden bir Türkiye istediğini altını çizdi. Kılıçdaroğlu'nun bu düşünceleri 14 Mayıs öncesinde ifade etmediğini, ancak sonrasında yakın şeyler söylemeye çalıştığını belirtti. Şentop'a göre, ortaya çıkan tablo bunu açıkça göstermektedir. Türkiye'yi bu seçimde Erdoğan'ı destekleyen bir sonuçla karşı karşıya bırakmanın herkes için faydalı olacağını değerlendirdi.