6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri başlamadan önce Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir sürpriz yaparak, Kamu-Sen ve KESK Konfederasyonlarına Memur-Sen İle Birlikte Hareket Etme Daveti yapmıştı. Memur-Sen Genel Başkanı ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen ve KESK Genel Başkanlarına gönderdiği mektupla 6. Dönem Toplu Sözleşmede Memur-Sen ile birlikte hareket etme çağrısı ve davetinde bulunmuştu. Çağrıya, KESK dönüş yapmazken; Kamu-Sen’in daveti kabul etmesi şaşkınlık yaratmıştı. Memur Sendikalarını yakından takip edenler süreç memurun lehine görünse de bu birlikteliğe bir anlam verememiş; sendikalar arasında da Cumhur İttifakı mı gerçekleşiyor? Yorumlarının yapılmasına yol açmıştı.

Sitemizde yayınlanan Murat Kenan Erdem imzalı yazıda “Yasanın Merhametinden Ali Yalçın’ın Merhametine” isimli bir yazı yayınlanarak Ali Yalçın’ın geçmişte Kamu-Sen’e yönelik olarak:

“…Bize borçlusunuz. Yasanın merhameti ile masaya borçlusunuz. Hiçbir teklifiniz orada görüşülmeyecek; imza yetkiniz yok. İtiraz yetkiniz yok. Milleti çıkıp ekranlardan ‘şunları istedik’ şeklinde konuşuyorsunuz. Millette sizin talepleriniz görüşülüyor sanıyor. 11 hizmet kolunun 11’inde de yetkili olan ve masanın muhatabı Memur-Sen’dir. Siz orada fotoğrafa girip, dışarıya çıktığınızda ‘Biz şunu aldık vb’ caka satmanız hiç doğru değil.” ifadelerine yer verilerek, bu birliktelikten umutlu olmadığımız vurgulanmıştı.

Bugün gelinen noktada, Kamu-Sen’in öngörü ve beklentileri gerçekleşmemiş, son güne kadar masada kalınmış, son gün masadan kalkmıştır. Ardından Toplu Sözleşme sonuçlarının yarattığı olumsuz dalgayı, memnuniyetsizliği görünce de Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kanal kanal televizyonları dolaşarak tepkilerin odağından uzaklaşmaya çalıştı. Televizyonlarda, neden masaya oturduklarını ve neden son gün masadan kalktıklarını anlatmaya başladı.

Sayın Önder Kahveci’ye sormak lazım…  Ankara’da birlikte eylem dahi yapamadığınız müttefikinizle nasıl bir sonuç elde etmeyi bekliyordunuz? İş işten geçtikten sonra televizyonlarda bağırmanın, ağlamanın bir anlamı var mı?

Aldatıldınız mı? Futbol tabiri ile ofsayta mı düştünüz? Siz sağ ayak, Memur-Sen sağ ayak, çift sağ forvetle, sol kanat bomboş vaziyette nasıl maç kazanacaktınız? KESK iş bırakma çağrısıyla sahayı soldan sağa doğru süpürmeye başladı bile…