Bilindiği gibi Tunceli Pülümür’de güvenlik güçlerimiz bölücü teröristlerden temizlediği dağa ay yıldızlı bayrağımızı çizip Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünü yazmışlardı. Bu durum Tunceli Valisi tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.


Bölücü çevreleri oldukça rahatsız eden bu paylaşıma, bölücü örgüt ve uzantısı sözde siyasi partiden bile önce bir sendikanın üst düzey yöneticisinden tepki gelmiş ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla rahatsızlığını beyan etmişti. Gerçi bu tavır kamuoyunu hiç de şaşırtmadı. Aynı sendikanın Danıştay 8. Dairenin Öğrenci Andı ile ilgili “Okutulsun” kararını verdiği günün ertesinde 81 ilde ortak basın açıklaması yaparak Danıştay’ı protesto ettiklerini de hatırlıyoruz. O zaman da bölücü örgüt ve destekçilerinden önce alanlara inmişlerdi.


Sendika yöneticisinin dünkü açıklamasına, toplumun değişik kesimlerinden büyük tepki toplamış olmasına rağmen, aynı şahıs bugün sözünün arkasında olduğunu söylemiş,  dağa yazılan “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünü ırkçılık olarak tanımladığı Türkçü bir söylem olarak değerlendirmiş ve “Türkçülük de Kürtçülük de bölücülüktür” diyerek tavrını bir tık yükselterek sürdürdüğünü ortaya koymuştur.


“Ne mutlu Türk’ün diyene” söylemi Atatürk’ün 10. Yıl nutkunda kullandığı bir ifadedir. Şu halde bu sendika yöneticisine göre Atatürk de bölücüdür!
Hatta Anayasamız dahi bölücü bir anlayışın yansımasıdır. Çünkü Anayasanın 66. Maddesi “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.” Diyerek vatandaşlık tanımının çerçevesini belirlemiştir.


Allah size akıl fikir versin. Allah sizi ıslah etsin.


Devletimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.” Yine Anayasamızın 66. Maddesinde ifade edildiği şekliyle, “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.” diyerek kapsayıcı bir tanım getirdiği halde, bu şahıs, Ne Mutlu Türk’üm Diyene  sözünden hareketle Türkçülüğü bölücülük olarak nitelendirerek aynı zamanda bu sözün sahibi Mustafa Kemal Atatürk’e de bölücülük ithamında mı bulunmaktadır? Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradeye ve Mustafa Kemal Atatürk’e  bir veciz sözünden hareketle bölücülük ithamında bulunmak hiç kimsenin, özellikle de sendikacı olduğunu söyleyen birinin haddi değildir.


Bu memleket  geçmişte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyyen Türk kalacaktır.


Rahatsız olsanız da  bu gerçek değişmeyecektir!


NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı