Kamudanhaber- Özel Haber

Murat Kenan ERDEM

Kamuoyunda, Doğu Perinçek’in Televizyonu Olarak Bilinen

ULUSAL KANAL’DA: “ALİ YALÇIN KOMİNİST” DEDİLER…

Emperyalizmle mücadele etmek, kominist olmayı gerektirir mi?

Ulusal Kanal’da “İşin Aslı” programına katılan Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Gürses, programda yaptığı konuşmada:

“Ankara’da MEMURSEN Genel Başkanı Ali Yalçın, bir konuşma yaptı. Helal olsun ya. Allah razı olsun. Bir laf söyledi, hocam: ‘Emperyalist Tapınağın Kapitalist Şövalyeleri.’ Yav, atasözü gibi laf etmiş yav. Fransa’yı boykot ve kınamak için dün MEMURSEN’in basın açıklamasında yaptığı konuşmadan aldım, bu ifadeyi... Bu hakiki kominist herhalde yav. Bunu ancak, iyi bir kominist söyleyebilir. Yav, ‘Emperyalist Tapınağın Kapitalist Şövalyeleri.’ bu şey hocam yav… Atasözü gibi laf. Bu Ali Yalçın, Allah razı olsun bundan. Yani hakikaten böyle adamlar, demek ki işçi sınıfı, sendikalar, böyle adamlar yetiştirmiş. Bu da işçilikten gelme. Sendika başkanı olduğuna göre; herhalde fabrikalardan bir yerden çalışarak gelmiş buralara. Helal olsun bunlara…”

Komünizmi; sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzen ideolojisi ve hareketi olarak tanımlayabiliriz. Bu çerçeveden bakıldığında; Emin Gürses’e hak vermek çok zor. Ama emperyalizme karşı olmak anlamında kominist denildiyse; emperyalizm karşıtlığı solun tekelinden çıkalı epey bir zaman oldu. Millî meselelerde, sol sendikalar adeta ölüm sessizliğine bürünüyorlar. Laiklik paydasında Fransa ile aynı paydada buluşanlar, maalesef milletin değerleri noktasında bu ülke insanı ile aynı paydada buluşamıyorlar. Diğer sağ sendikalar ise Fransa ve Hz. Muhammed (sav) efendimize yapılan hakaret konusunda; kurumsal bir tepki ortaya koymazken; süreci genel başkanlarının sosyal medya hesaplarından bireysel tepki ile geçiştirdiler.

İster beğenin ister beğenmeyin; Millî Görüş geleneğinden gelen Ali Yalçın, merhum Nuri Pakdil’in ünlü selamlamasında olduğu gibi; anti emperyalist, anti kapitalist, anti sosyalist, anti nazizst, en önemlisi de; Türkiye özeline ait olmak üzere anti firavunist bilinçte ve bu bilincini yaşam felsefesine yansıtmış, içselleştirmiş bir Genel Başkan’dır. Bunda bir tereddüt söz konusu değildir. Ali Yalçın’ın gittiği bir yer, yok. Ama anlaşılan, Türk Ulusalcılığı Ali Yalçın’ın çizgisine kayıyor… Ali Yalçın’dan kominist olmaz. Ama antiemperyalist deniliyorsa; Evet! Aranan isim Ali Yalçın’dır.

Emperyalizmle mücadele etmek, kominist olmayı gerektirmez. Ama yerli ve millî olmak, antiemperyalist olmaktır…