Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Marmaris yangını konusunda "Bakanlar ne yapıyor Allah aşkına? Fırsat buldular geldiler bir eğlenceye katıldılar. Prens mi gelmişti, onunla beraber sofraya oturdular orada ağaçlar yanarken... Senin görevin o... Senin görevin katilin sofrasına oturmak değil!" açıklamasını eleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Marmaris yangını için bölgeye gittiğini hatırlatan Selvi şunları kaydetti:

"Süleyman Soylu sadece Suudi Arabistan veliaht Prensi’nin ziyareti için Ankara’ya döndü, sonra gece tekrar Marmaris’te oldu. Kirişci ve Soylu, günde birkaç saatlik uyku ile yangın söndürme çalışmalarını koordine ettiler. Yangın söndürülene kadar Marmaris’te kaldılar.

Normalde orman yangını olduğu zaman bakanlar bölgeye gitmezse muhalefet liderinin eleştirmesi lazım. Ormanlar yanıyor, bakanlar nerede diye hesap sorması gerekir. Ama bizim Kemal Bey, tam tersini yapıyor, 'Bakanlar yangın bölgesinde ne yaptı?' diye soruyor. Bir yaşıma daha girdim. İşte bu yüzden CHP’nin oyları artmıyor, işte bu yüzden Kılıçdaroğlu halka güven vermiyor. İşte bu yüzden millet bir türlü 'Kılıçdaroğlu benim cumhurbaşkanım olsun' demiyor."