Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ya bana katılın ya da önümden çekilin demiştim. Onu da netleştireyim. Kendi yol arkadaşlarıma dedim” mesajının 6 adrese yönelik olduğunu yazdı.

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun bu söyleminin kimlere ve neye yönelik olduğuna ilişkin görüşlerini maddeler halinde şöyle açıkladı:

1- Kılıçdaroğlu, 6’lı ortak masanın cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. Ancak aday olmasını istemeyen güçler olduğunu görüyor. Bunların arasında, muhalif medyadan isimlerin ve CHP’deki yöneticilerin kimler olduğunu tek tek biliyor. Adaylığını engellemeye çalışanlara mesaj veriyor.

2- Ekrem İmamoğlu ya da Meral Akşener’e yakın olan, Mansur Yavaş’ı destekleyen işadamlarına sizi 5’li çete ile aynı görüyorum diyor.

3- Son dönemlerde büyük şirketleri, önemli medya kuruluşlarını ziyaret eden, işadamlarıyla yemekte buluşan bazı CHP yöneticilerinin, “Biz iktidara geliyoruz. Bizimle çalışın. Bize destek verin” diye üstü kapalı tehditlerde bulundukları konuşuluyor. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun kulağına gidiyor.

4- ABD, İngiltere ve Almanya büyükelçilerinin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olduğu söyleniyor. Onlara mesaj veriyor.

5- 6’lı masaya ben adaylıkta kararlıyım. Gerekirse partimdekilerin dahi gözünün yaşına bakmam diyor.

6- Kılıçdaroğlu’nun desteklediğim bir noktası var. Kulislerde CHP’li bazı büyükşehir belediyelerinden ve CHP yönetiminden bazı isimlerin işadamlarıyla buluşmalarını sıklaştırdıkları konuşuluyor. Bir kısmının Kılıçdaroğlu’na karşı adaylara kaynak oluşturmaya çalıştığı söyleniyor. Bir havuzdan söz ediliyor. Kılıçdaroğlu hem kendine yakın hem kendisinin karşısında olan bu isimlerin ilişkilerinden rahatsız olduğu ifade etmeye çalışıyor. CHP iktidar olmadan, İSKİ’yi aratacak ilişkilerin içine girilmesini engellemeye çalışıyor. Bu açıdan Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum. Ama bu üstü kapalı tweet’ler atarak olmaz, lider olarak masaya yumruğunu vurarak önlenir.