Ev Sahibi Elektrik Altyapısı İçin Kazı Yaptırdı, Bulunan Nesne Herkesi Şaşırttı! Ev Sahibi Elektrik Altyapısı İçin Kazı Yaptırdı, Bulunan Nesne Herkesi Şaşırttı!

Habertürk ekranlarında Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Bakan Kirişçi, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem yaralarını henüz tam anlamıyla saramamış iki kenti vuran sel felaketinin 15 can aldığına dikkat çeken Bakan Kirişçi, kentteki sıkıntıların süratle giderilmesi için ekiplerin  çalışmalarına devam ettiğini söyledi:

''Sel felaketinde 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnşallah buradaki sıkıntılar süratle giderilecek. Yıllık ortalama yağış miktarı Şanlıurfa'nın 460 kilogram. 14-15 mart itibarıyla 128 kilogram yağış düştü. Bugünü de eklediğimizde 138 kilograma çıktı.''

Yaşanan elem felaketin gıda fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı konusuna da değinen Bakan Kirişçi, bitkisel üretim konusunda stoklarının oldğunu vurgulayarak şu yanıtı verdi:

''Bitkisel üretim kısmında stoklarımız var. Buğdayla ilgili stoklarımız var. Regülasyon kurumlarımız var. Toprak Mahsülleri Ofisi, Et Süt Kurumu, Türk Şekeri gibi. Bunlar devrede. Fiyatlarda bir yükselme açıkçası beklemiyoruz. Bu yüzde 127.76'lık oran bir önceki ay yüzde 142'lerdeydi. Aylık artış 6'lara düştü.

Genel ekonomiden tarımsal ekonomiyi ayırmak mümkün değil. Temel girdileriniz var. Girdi fiyat endeksine baktığınızda görürsünüz. ÜFE bu. TÜFE değil. Bu da zaman içerisinde tüketici fiyatlarına kaçınılmaz olarak yansıyor. Genel ekonominin seyrindeki iyileşme devam ettiği müddetçe buraya da yansıyacak.

Buralarda bir endişemiz, kaygımız yok. Yağışların düzensizliği var. Kuraklık riski de vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu. Atatürk Barajı'nda su mesafemiz 300 bin metreküp arttı. Bu önemli bir şey. Tabii ki taşkın, sel olmasın. Üç günde bu kadar yağış olsun elbette istemeyiz.''