Geçtiğimiz hafta seçmenlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanacakları yer ve sandık bilgileri belli olmuştu. Peki Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Seçmen Kağıdı nasıl çıkarılır? İşte detaylar...

Oy kullanacak olan seçmenler ilk önce e-Devlet hesabının olması gerekiyor. Eğer yoksa e-Devlet şifresi temin edilerek e-Devlet'e giriş sağlanmalı.

e-Devlete giriş sağlayabilen seçmen vatandaşlar,

 Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı - Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama (turkiye.gov.tr)  hizmetini aratırması gerekiyor. (Dileyenler doğrudan bağlantıya tıklayabilir.)

Hizmete giriş yapan vatandaşlar aşağıdaki örnek görüntü ile karşılaşacak:

6446c4693d1b45f21ebdfbc8

WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek

Görüntüde gözüktüğü gibi oy verecekleri yer, sandık numarası ve sıra numarası gözüküyor. Buna ek olarak görünen ekrandaki örnek gibi tek değilseniz " Sizinle aynı hanede oturan seçmen bulunmamaktır." uyarısı yerine aynı evde kayıtlı olan diğer seçmenlerin de sandık ve sıra numaları bilgilerine de ulaşılıyor.

Aynı hizmet ile "T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI" da temin edilebiliyor. Seçmen bilgi kağıdının temin edilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı - Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama (turkiye.gov.tr) hizmetindeki Seçmen bilgi kağıdı indir butonuna tıkladıktan sonra inen PDF formatındaki dosyayı açmanız gerek.