Cumhurbaşkanlığı yarışında yer alan üç adaydan birinin 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zafer kazanacağı" düşüncesinin hakim olduğu AK Parti içerisinde Kabine'de yer alacak isimler için görüşmeler başlandı.

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Selda Güneysu'nun kulis haberine göre, AK Parti yeni dönemde Kabine'de yer vereceği isimleri tartışmaya başladı.

Fahiş fiyat artışıyla ilgili rekabet kanununda değişiklik yapılacak Fahiş fiyat artışıyla ilgili rekabet kanununda değişiklik yapılacak

"PARLAMENTODAN KABİNE'YE BAKAN ATANABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "AK Parti'nin parlamentodaki çoğunluğu" referans alarak parlamentodan da bakan atayabileceği kulislerden en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. İddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parlamentodan Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu'nu yeni dönemde de bakanlık koltuğuna atayacağı ifade ediliyor. 

AK Parti'de TBMM'de çoğunluğu sağlayıp ikinci turda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açık ara zafer kazanacağı" düşüncesinden hareketle Kabine için tartışılan isimler arasında Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yer alıyor. Yılmaz Tunç'un Adalet Bakanlığı için adı geçiyor. Yılmaz Tunç'a ek olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un da "yeni kabinede adalet bakanı olabileceği" bir diğer iddialar arasında yer alıyor.

TBMM BAŞKANLIĞI İÇİN 4 İSİM KONUŞULUYOR

Öte yandan TBMM Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski bakanlar Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gibi isimlerinin de Ankara kulislerinde sık sık zikredildiği belirtildi.