Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 14 Mayıs olarak planlanan seçimlerin ertelenmesine yönelik açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.  Arınç'ın Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla ülkenin seçim atmosferine hazır olmadığını, seçimlerin koşullar iyileştirildiği takdirde yapılması yönündeki açıklamalarına muhalefet, yüksek sesle karşı çıkmıştı.

İlk tepki CHP liderinden geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçimlerin ertelenmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu, bu duruma şiddetle karşı olduklarını belirtti.

İkinci tepki ise İYİ Parti'den geldi. Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, parti olarak seçimlerin ertlenmesine karşı olduklarını, Anayasa'ya aykırı olan bir duruma da karşı tavırlarının net olduğunu belirtti.

Gelen tepkiler üzerine AK Parti, sessizliğini bozarak, gündemlerinde seçim olmadığını, önceliklerinin deprem dolayısıyla kanayan yaralara yardımcı olmak olduğu belirtildi. Ayrıca yaşanan atmosferde seçim tartışmalarının yapılmasının doğru olmadığı da vurgulandı.

Dün de gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalafetin seçim tartışması yapmasının şu an sırası olmadığını, önceliklerinin deprem bölgesindeki yaraların sarılması olduğunu söyledi.

Yaşanan bu süreçlerin ardından bugünkü yazısında muhalefetin seçim tartışmasına yönelik ortaya koyduğu tavrı eleştiren Ahmet Hakan, muhalefetin Bülent Arınç'ın çağrısını fazla ciddiye aldıklarını belirtti. 

Hakan, muhalefetin sandığının aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri ertelemek gibi bir düşencesi olmadığını, seçimlerin zamanında yapılması yönünde tavrı olduğunu söyledi.

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısı ise şu şekilde:

Altılı masa liderleri, Bülent Arınç’ın çağrısını fazla ciddiye alıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şöyle düşündüğünü sandılar:

“Deprem oldu. Seçime gidersek kaybederiz. Ben ne yapıp edip seçimi ertelemeliyim. Bunun yollarını aramalıyım.”

Erdoğan’ı böyle okudukları için daha enkaz altında canlar kurtarılırken kendilerini ortaya atıp şöyle haykırdılar:

“Seçim asla ertelenmemeli. Seçimin ertelenmesine asla izin vermeyiz.”

Oysa gelen haberlere göre...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bırakın seçimin 18 Haziran’a ertelenmesini, 14 Mayıs’ta yapılmasını istiyormuş.

İster misiniz muhalefet, “Erdoğan böyle istiyorsa biz tersini istemeliyiz” diyerek...

“Seçim ertelenmeli” demeye başlasın?